[FOTO & VIDEO] Saiful Apek Redha Dengan Pemergian ‘Ager’, Kucing Kesayangannya

Mohd Saiful Azam bin Mohamed Yusoff (lahir 12 Mei 1969) atau lebih dikenali sebagai Saiful Apek merupakan seorang pelawak, pelakon, penyanyi dan pengacara yang terkenal di Malaysia. Beliau juga merupakan seorang pelakon yang paling banyak membintangi filem di Malaysia pada suatu ketika dahulu.

Terbaru, pelawak veteran negara ini telah memuatnaik satu video  yang mendapat perhatian netizen. Video yang dimuatnaik mengenai kucingnya yang telah mati itu mendapat berbagai komen dari pengikut serta rakan yang mengucapkan ucapan takziah terhadap pemergian kucing kesayangannya itu.

FOTO :

VIDEO : 

sekecil2 nyawa yg byk mengajar erti kebesaran Penciptanya. AGER (Tiger) telah dijemput ALLAH, pd 9.8.2018 (8pm – mlm Jumaat) di Hospital Vet UPM Serdang, kerana menghidap F.I.P yg mengakibatkan berbagai2 penyakit kronik yg terlalu menyakitkan. Terima Kasih pd semua Doktor2 & Petugas2 di sana kerana telah buat habis baik, melayan & menganggap AGER sebagai ahli famili, sepanjang di sana. dan juga pd mereka2 (khususnya pencinta2 kucing) yg tak putus2 mendoakan AGER. namun perancangan ALLAH lebih hebat. إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون • "Gelaran 'Bapa Kucing' tidak sedikit pun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana Rasulullah S.A.W sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran 'Abu Hurairah' mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya, menerusi pembelaan seekor anak kucing. Banyak hikmah dari riwayat hidup Abu Hurairah ini, dan antaranya beliau telah mencontohi kepada kita, betapa bagusnya dan satu amalan yang sangat disukai oleh Rasulullah S.A.W sendiri, iaitu berbuat baik kepada kucing." ????????

A post shared by SAIFUL APEK ®™ ???????? (@saifulapek) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! BeritaSteady
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @BeritaSteady

Sumber : Instagram SaifulApek


Apa Kata Anda?

1 Trackback / Pingback

  1. [FOTO & VIDEO] Saiful Apek Redha Dengan Pemergian ‘Ager’, Kucing Kesayangannya – Oh! Viral

Comments are closed.