Takziah: Pemain Bass Kerispatih Ditemui Meninggal Dunia Ketika Tidur!

Grup band Kerispatih tengah dirundung kesedihan. Pemain bass mereka, Andika Kerispatih meninggal dunia pada hari ini Selasa (10/4/2018).

Berdasarkan keterangan pihak keluarga, Andika Kerispatih meninggal ketika dia sedang tidur di kediamannya. Ada dakwaan mengatakan Andika Kerispatih diserang sakit jantung sebelum meninggal dunia.

Foto: Liputan6

Sebelum ini Andika dikejarkan di hospital kerana mengalami Store ringan. Walaubagaimanapun Andika dibenarkan pulang semalam, Isnin (9/4/2018).

Malangnya, tak sampai 24 jam setelah tiba di rumah, Andika meninggal dunia sekitar pukul 9.30 pagi di bilik tidurnya. Ketika tengah tertidur, Andika diketahui tak sedarkan diri oleh ibunya mahu menyediakan sarapan.

Foto: Instagram Andika

Andika Kerispatih diketahui meninggal dunia dalam usia 36 tahun. Keluarganya memutuskan jenazah Andika akan dikuburkan satu liang lahad bersama bapanya yang telah terlebih dulu meninggal dunia.

Kerispatih adalah kumpulan muzik Indonesia yang ditubuhkan pada tahun 2003. Ahli-ahlinya seramai 5 orang iaitu Badai, Anton, Fandy (menggantikan Sammy), Arief, dan Andika.

 

Sumber: Hangat.com


Apa Kata Anda?