6 Fakta Mengenai Faris Anuar, Jejaka Pilihan Hati Elfira Loy

Lembaran tahun 2019 telah menyaksikan penyatuan kekasih hati, Elfira Loy dan Faris Anuar. Pasangan kekasih ini disatukan dalam majlis perkahwinan yang cukup indah dan meriah di Cyberview Resort & Spa pada 1 Januari yang lalu.

Gambar: Arkib majalah EH!

Kebanyakan peminat Elfira Loy mendoakan yang terbaik untuk pelakon kecil molek ini. Namun, masih ramai yang tidak begitu kenal dengan Faris Anuar, jejaka yang berjaya menawan hati Elfira Loy. Siapakah sebenarnya pemilik nama Faris Khairol Anuar ini? Mari lihat enam fakta yang Jelita kongsikan ini.

1. Jejaka berusia 27 tahun ini dilahirkan dan dibesarkan di Petaling Jaya.

2. Tidak hanya tampan dan segak, Faris Khairol Anuar juga seorang yang berpendidikan. Dia memperoleh pendidikan di Cass Business School, City University London selama tiga tahun. Dia juga pernah bekerja di Cambodia.

3. Dia kini menjawat jawatan sebagai pengurus besar dalam sebuah syarikat telekomunikasi ternama. Kariernya banyak fokus kepada pemasaran, operasi dan strategi korporat.

4. Antara fakta menarik mengenai jejaka kacak ini adalah dia pernah menyertai program ON AIR, batch kedua pada tahun 2013. Peluang itu ditawarkan sendiri oleh Datuk Aznil.

5. Dalam temubual bersama majalah EH!, Faris Anuar menggambarkan dirinya sebagai seorang yang jujur, telus dan diplomatic bukanlah kekuatannya.

6. Menurut EH! lagi, Faris sendiri pernah menulis nama Elfira di Twitter. Jelas Faris, selepas dia bertemu dengan Datuk Aznil dalam sebuah acara karier, Faris ada bergambar dengan Elfira dengan status, “Thank you so much Datuk, if you could help to introduce me to Elfira, very much appreciated.”

Sebelum kita melihat pendedahan Hani tentang punca sebenar Faris mengahwini Elfira Loy, mari kita lihat dahulu berita terkini pasangan baru ini. Tidak banyak yang diketahui tentang kisah cinta pengantin perempuan Elfira Loy dan suami, Faris Khairol Anuar. Walau bagaimanapun, ia telah mendedahkan bahawa Faris sentiasa memuja Elfira tahun lalu, walaupun merujuk kepadanya sebagai gadis impiannya.

Cerita cinta yang menarik ini dikongsi dalam kisah Insta-cerita oleh penyiar radio popular Hani Fadzil baru-baru ini, yang juga menjadi rakan Faris.

Dia menulis: “Sangat gembira kerana mereka berdua! @fariskanuar digunakan untuk mengatakan di kelas terakhir kali bahawa gadis impiannya adalah @elfiraloy. Itu 5 tahun lalu. Dan hari ini dia dapat berkahwin dengan gadis impiannya. Jodoh (nasib) adalah perkara yang indah. ”

Elfira dan Faris, kedua-duanya 24, telah diakadnikahkan dalam satu majlis peribadi pada 1 Jan.

PENYAMPAI radio ERA, Hani Fadzli mendedahkan, Elfira pernah menjadi gadis idaman Faris Anuar sejak lima tahun lalu.

Pernikahan pasangan itu, kata Hani, mengingatkan dirinya bahawa jodoh yang ditentukan merupakan perkara yang cukup indah buat Elfira dan Faris.

“So happy for them both! @fariskanuar used to say in class last time that his dream girl was @elfiraloy.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui pendedahan Hani tentang punca sebenar Faris mengahwini Elfira Loy.

Sila Tonton Video Di Bawah

Kita doakan Pasangan ini kekal Hingga ke Jannah dan Kita Doakan Sufian Suhaimi juga mendapat pasangan yang bahagia.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

sumber : dharian / herinspirasi.com / mediaohsem.com


Apa Kata Anda?