“Bila Dah Tua Bangka Baru Nak Mula Hafal Surah, Nasib Ada Cikgu Kecik Boleh Semakkan..”

Bilamana satu Malaysia kecam hebat apa yang di lakukan suaminya, dia di lihat tenang dan sabar. Bila suaminya di fitnah dengan pelbagai tomahan, dia juga tenang dan tidak cepat melenting. Malah dia juga bijak menyusun tutur kata bila bercakap dan percakapannya tidak menyakiti hati orang lain.Wajahnya berseri dan dia di lihat cantik di pandang selain punya penampilan yang menarik. Itulah dia susuk seorang wanita yang bernama Datin Sri Shahida Mohd Rashid.

Walaupun suaminya menerima banyak tomahan dari orang sekeliling, namun DS Shahida tidak pernah membalas semula dengan kata-kata kasar di laman sosial. Jika ada untuk meluahkan perasaan sedih dan kecewa,setiap susun ayatnya di atur baik tanpa menghina dan mengecam semula sesiapa.

Hal ini membuatkan ramai yang suka dan sayang pada DS Shahida . Dia dikatakan seorang wanita yang rendah diri dan kuat agama. Malah ramai netizen memuji suaranya sangat sedap ketika mengaji al-Quran. Jika ada waktu lapang, DS Shahida akan membaca al-quran dan mendengar bacaan al-Quran yang dihafaz oleh anaknya. Kali ini, giliran beliau membaca sambil diperdengarkan oleh anak sulungnya, Ammar Ahyan.

VIDEO :

Bila dah tua2 bangka ni baru nak start hafal surah mmg payah…????????…cam mana ni…nasib ada cikgu kecik boleh semakkan…dia pun pening???? ada nak murid yg x faham2…

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Berikut adalah komen-komen netizen pilihan SL yang positif di laman Instagram beliau.

Tak kisah tua asalkan belajar

Bestnya Datin.. Menghafaz sama-sama dengan anak ????

In Shaa Allah keluarga kita akan terpelihara

Belajar dengan anak-anak juga, lidah liat.. Alhamdulillah ????????✅????

Tak ada kata terlambat dalam mengkaji ilmu agama

Teks oleh : Staf Soya Lemon

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber : Instagram Datin Shahida via Soya Lemon


Apa Kata Anda?