[VIDEO] “Tak Payah Nak Gatal-Gatal” – Dato’ Aliff Syukri Bagi Nasihat Untuk Perempuan Yang Suka Dekat Suami Orang

Agaknya apa lagi yang Dato Aliff Syukri ingin ceburkan diri. Menjadi ahli perniagaan sudah, penyanyi sudah, pelakon sudah..pen’ apa lagi yang belom agaknya. Jangan perompak sudah la yer haha.

Namun diakui lelaki bernama Aliff Syukri ini begitu ligat sekali mengintai peluang dalam meluaskan empayar bisnes beliau. Terbaru kita dengar beliau suda buka resort yang mana katanya sudah mula beroperasi. Manakala sebelum itu beliau baru sahaja membuka perniagaan restoren. Patutlah kaya habis semua bisnes dia sapu hihi..

Sementara terbaru beliau dilihat memuat naik sebuah video memberi sedikit ceramah atau motivasi kepada pengikut beliau di IG miliknyaa, ala segmen anda tanya ustaz jawab gituu..

Haii nak jadi penceramah pakar motivasi pulak ke Dato hehehe. Habis lah lepas ni Dato Dr Fadilah Kamsah tak leh cari makan, kena buat grab lah nampak gaya nya lepas ni hahaa. Apapun usaha dan langkah murni Aliff Syukri nampaknya dipuji ramai.

Sekurang-kurangnya takdelah orang asyik kecam dia berjoget sana sini dan buat benda lagho tu. Dan kalau buat macam ni dapatlah juga berkongsi pandangan dan idea, walaupun ada sesetengah kata-kata beliau dalam video ini mencuit hati ramai hihi.

Nak tahu lebih lanjut, jom kita layan video Dato Aliff Syukri di hujung artikel.

Sementara itu rata-rata netizen memberi reaksi positif berkenaan video itu bagaimana Aliff Syukri menasihati pengikut beliau tentang topik rumah tangga.

Jom baca komen netizen di bawah

” memang suami org ni gatal miang (tp x semua). pernah je terkena dah kawen kata bujang nasib baik kantoi awal mmng celaka laaa. kesian bini kot aku takut gak ad lelaki nk kenal ngan kita pastu kata bujang bila isteri dy dapat tahu then datang serang kita? Acaner?? Yg blh sabar nk dngr penjelasan kita xpe lg. takut yg dtg serang pastu kita nk jelaskan xnak dngr. lg takut kalau dtg je bawak geng n pukul kita pastu geng lg sorang dok rakam pastu viral. eh mcm sial lahhhhh. sorry emosi plak”..”

” alah apesalahnya asalkan dia x berbelah bahagi lagi pun boleh je bahagia kahwin lebih asalkan redha dan sentiasa mempercayai ketentuan allah..”

” Ak lebih rela x kawen sbb anak dara zaman skg x blh pakai burit dah d tebuk2 ngan ramai jantan pastu ada hati nak lelaki yg kaya.. Tp burit hitam legam.. Sbb tu ak lebih suka mengunyit ngan Haa tepokkkkk..”

ni sekadar follow jek , tp pandangan yg dia bagi saya sokong sbb umum . Tak semestinya kene rembat suami orang tu sebab sekarang ni mase kini , mmg byk perempuan tgh aim suami org , dah byk kes kan ? Dah byk reality terjadi kan ? Makanye keluar lah drama tah pape asik2 curik laki org jek . So benda ni umum . Kalau suke terima , tak suke diam jek . Masing2 pon ade pandangan sendiri juga . Pape pon yg WAJIB tu didahulukan yea :)..”

” org laki kalo x gatai tu bkn namanya laki dik oii, ank dara da taw somi org xyah layan, lama2 xlayan die phm la ..yg jd skrg, ank dara tu melayan ..org laki mmg pndai wt ceta xbahagia itu la ini la cer tgk ank bderet abis tu xbahagia lg ke? ..mainan die je tu kalo ank dara melayan best la die dpt madu sepah dibuang. hati2 ye ank2 dara jgn tpedaya ngn suami org yg lum tentu jd hak uolss kang myesal xsudah yg ruginya sapa? Ank dara la, yg srnknya suami org suma ayat manis je tuh, be careful!..”

 

VIDEO:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! BeritaSteady
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @BeritaSteady

Sumber: ig aliff syukri via @newscoviral


Apa Kata Anda?