Dato Siti Mendedahkan Identiti Sebenar Wanita Yang Selalu Dilihat Bersama Siti Aafiah.

Cahaya mata sulung penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa di pilih sempena  perkataan ‘Aafiyah’ di dalam Bahasa Arab bermaksud “segala yang baik-baik.”

Persoalan selama ini telah terjawab siapakan wanita muda yang dilihat sering mendukung dan menjaga Aafiyah. Rupanya wanita yang bernama Dayah ini adalah  pengasuh yang merupakan jururawat bertauliah yang dipilih oleh Dato Siti sendiri.

Dato K dan Dato Siti mengharapkan pendidikan agama dapat diberikan kepada Aafiyah seiring dengan pendidikan yang lainnya. Agak menarik perhatian apabila Dato Siti sendiri tidak mahu puterinya menjadi penyanyi namun tidak menolak jika itu yang ditakdirkan.

Artikel di tulis oleh Jombaca.org

inilah jururawat muda yang menjadi pengasuh Aafiyah. 

Siti Aafiyah sentiasa bersama pengasuh

‘Aafiyah’ yang membawa maksud untuk menyelamatkan daripada sebarang kesusahan yang menimpa, menjadi sihat dan mempunyai wang yang cukup. Semoga Siti Aafiyah membesar menjadi anak  solehah yang  berbakti ada ibu dan ayah .

Bantuan nurse teman Siti Aafiyah

Penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza turut mendedahkan pernah memadam foto anaknya, Siti Aafiyah yang telah dimuat naik di akaun Instagram (IG) selepas suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa merasakan ia tidak sesuai untuk dikongsikan.

Menurut Siti, dia perlu meminta pandangan dan izin suaminya terlebih dahulu sebelum berkongsi foto atau video Aafiyah di laman sosial.

“Sebenarnya, dulu pernahlah sekali saya padam gambar yang dah dikongsikan di Instagram kerana suami kata tak berapa sesuai untuk dikongsi.

“Jadi sebelum kongsi foto atau video Aafiyah, saya akan tunjuk pada Datuk K dahulu dan minta pandangannya, sama ada sesuai atau tidak.

“Kalau Datuk K rasa tak sesuai, dia akan beritahu dan tidak mengizinkannya untuk dimuat naik,” katanya kepada Gempak.

Siti ditemui ketika pelancaran SimplySiti Di Hati 2018 yang diadakan di PNB Perdana Hotel & Suites On The Park, Kuala Lumpur pada Rabu.

Pelantun lagu Anta Permana itu berkata, dia dan suami tidak mahu Aafiyah terlalu diketengahkan dan didedahkan kepada umum.

“Saya dan suami tidak pernah terfikir untuk mengetengahkan Aafiyah kepada umum kerana dia pun masih kecil lagi.

“Sebab itu, buat masa ini tiada lagi akaun Instagram peribadi untuknya.

“Setakat ini, kami rasa tak perlu, tapi saya tak berani nak kata akan datang bagaimana,” katanya lagi.

Aafiyah dilahirkan pada 19 Mac lalu selepas pasangan itu menanti 11 tahun untuk menimang cahaya mata.

VIDEO :

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber: detikberita via ERA/Jombaca.org /astrogempak


Apa Kata Anda?