[FOTO & VIDEO] Kenali Ayana Jihye Moon, Ahli Kumpulan K-Pop Yang Cantik Masuk Islam Mengenakan Hijab

Agama Islam mungkin bukanlah agama yang terkenal di Korea Selatan namun penyebaran di negara pengeluar Samyang itu semakin meluas kerana sudah ramai rakyat di negara tersebut telah pun memeluk Islam termasuk selebriti.

Ini terbukti apabila salah seorang gadis cantik daripada kumpulan K-Pop F-VE Dolls iaitu Ji-Hye Moon atau lebih dikenali sebagai Ayana Ji-Hye Moon telah memeluk Islam pada tahun 2012.

Gadis berusia 23 tahun mula menjadi perhatian apabila mula memuat naik gambarnya yang berhijab pada November 2015.

Bukan itu sahaja, dia yang berasal dari Seoul itu juga pernah datang ke Malaysia dan Indonesia untuk beberapa sesi temubual dan berkawan rapat dengan salah seorang Instafamous Malaysia iaitu Farah Lee.

Kecantikan semula jadi…

Ayana yang menggunakan nama @xolovelyayana di laman Instagram miliknya telah membuat pengakuan bahawa wajahnya adalah semula jadi dan tidak melakukan apa-apa pembedahan.

Jangan buat apa-apa spekulasi…

Walau bagaimanapun, kumpulan itu telah dibubarkan pada penghujung tahun 2015 dan antara lagu yang menjadi siulan peminat adalah Lip Stains, Your Words atau Like This or That.

Beruntung Ayana Jihye Moon kerana diberikan hidayah untuk memeluk Islam dimana hanya individu tertentu sahaja dipilih untuk mendapat petunjuk. Semoga agama Islam lebih meluas ke negara lain.

Memang akan banyak cabaran pada awalnya namun anggap saja itu adalah ujian Allah untuk menguji setebal mana pendirian kita terhadap Islam. Apa pun, kita harus berdoa, istiqamah dan percaya Allah takkan memberikan ujian diluar kemampuan hambaNya.

VIDEO :

Assalamualaikum, Selamat Hari Raya Aidil fitri dari saya AYANA. Mohon maaf lahir dan batin. I'm really thankful to all of my friends to become my family here. Because of you, I can stay here without family. I love you with my whole heart dear friends❤️ 7번째 그리고 인도네시아에서 보낸 첫 번째 라마단. 제 주위에 있는 모든 친구들이 저를 정말 많이 신경써줘서 제가 아주 건강하고 행복하고 즐겁게 라마단을 보낼 수 있었습니다. 저의 신앙 뿐만 아니라 우정까지 돈독해지는 시간이어서 더할 나위없이 풍요로운 한 달이었습니다. 알함두릴라. 이번 라마단 기간에 다시 (자의로) 시작한 꾸란/아랍어 공부도 계속 될 수 있기를???? 인샤알라. 그리고 이프타르값으로만 한 달 동안 300만원 넘게 쓴 거 안비밀..???? Finally, Ayana spent the first Ramadhan in INDONESIA????????!! Alhamdulillah, Subhanallah, La ilaha illallah????????????. Taqabbal allahu minna wa minkum. #Eid #HariRaya #1439H #jakarta #indonesia Special thanks to @dianpelangi #sahabatku

A post shared by Ayana Jihye Moon (@xolovelyayana) on

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : OhMyMedia

SoyaLemon.ORG


Apa Kata Anda?