“But A Thousand Meaning For Me…” -Gambar Perkongsian Mira Filzah Buat Netizen Sebak.

Sedang menunaikan umrah ketika ini, Mira Filzah memuat naik sekeping foto yang merakamkan bapanya, Badioezaman sedang membantu pelakon itu mendaki Jabal Rahmah.

Foto dengan kapyen, ‘just a candid photo of a father helping his daughter to climp up Jabal Rahmah.

‘Nothing much for you, but a thousand meaning for me. Abah‘ yang ditulis Mira nyata menjentik hati.

Foto ini cukup menyentuh hati netizen melihat akrabnya hubungan mereka anak beranak.

Malah, ada juga yang bergurau membayangkan mereka adalah lelaki yang memegang tangan Mira menaiki Jabal Rahmah.

“Peluk civm, terima kasih kepada ibu bapanya yang didik dia baik-baik” – Syed Azmi puji Mira Filzah

Aktivis sosial, Syed Azmi Alhabshi memuji akhlak pelakon Mira Filzah. Foto Facebook SYED AZMI

AKTIVIS sosial, Syed Azmi Alhabshi terharu dengan sikap murni aktres Mira Filzah yang sanggup menghulurkan bantuan dengan menyelesaikan yuran persekolahan sesi 2019 buat lima beradik yang hidup dalam kesusahan.

Syed turut memberitahu Mira bersama pasukannya turut membeli barangan dapur buat keluarga tersebut bagi meringankan beban mereka.

Kata Syed, walaupun tidak mengenali Mira secara dekat, namun dia memuji akhlak aktres itu yang sama-sama menghulurkan bantuan kepada golongan memerlukan.

“Mira Filzah. Terima kasih sudi bantu saya selesaikan yuran persekolahan lima beradik yang terlalu awesome serta barangan dapur.

Mira Filzah bermurah hati membayar yuran persekolahan sesi 2019 buat lima beradik yang dalam kesusahan.

“Saya mungkin tak berapa kenal dia, tapi akhlak dia memang saya puji. Peluk cium, terima kasih kepada ibu bapanya yang didik dia baik-baik,” tulisnya di Facebook.

Menerusi posting berbeza, Syed memberitahu keluarga yang dibantu oleh Mira itu adalah salah seorang penerima amanahnya dan beberapa hari lalu ibu kepada enam cahaya mata itu meminta bantuan bagi mendapatkan dana yuran persekolahan anak-anaknya.

Kata Syed, dia terkesan dengan anak sulung wanita itu yang terpaksa berhenti sekolah ketika berusia 14 tahun bagi membantu menyara keluarga selain anak keempat wanita itu adalah Orang Kelainan Upaya (OKU).

Memikirkan masa depan remaja itu, Syed berkata, dia berjaya memujuknya untuk mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun hadapan.

“Cerita dia macam ni… Wanita ini adalah salah seorang penerima amanah saya. Enam anak, suami hanya bekerja sambilan… Beberapa hari lalu dia cuma mohon bantuan yuran sekolah.

Mira turut berkesempatan melawat keluarga tersebut.

“Anak sulung berhenti belajar ketika tingkatan dua, sekarang sudah berusia 18 tahun, saya berjaya pujuk untuk ambil SPM tahun depan.

“Dia yang buat semua kerja rumah, jalan kaki cuci dekat dobi. Saya bayar yuran untuk membolehkan dia mengambil lesen motosikal.

“Anak kedua, tingkatan dua tahun hadapan. Pandai memasak, minat memasak manakala anak ketika darjah enam, seorang yang boleh diharap,” tulisnya.

Dua lagi anak wanita itu masing-masing berusia tujuh dan setahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber : Mstar via MediaOhsem


Apa Kata Anda?