Geli Hati Kami Baca Kisah Gadis Muncul Juara ‘Pertandingan’ Balik Kampung Ini. Cute!

Walaupun sudah berkeluarga, setiap individu pasti mengharapkan dapat berkumpul bersama ibu bapa serta adik-beradik tersayang di kampung halaman. Kemeriahan, suasana serta perasaan seronok dapat berkumpul beramai-ramai ini ternyata berbeza dan jarang dapat dirasai di rumah sendiri.

Image via Facebook Cik Idayu

Melawat ibu bapa di kampung halaman tidak hanya dilakukan apabila menjelangnya sambutan hari perayaan ataupun ketika cuti panjang sahaja malahan boleh dilakukan pada bila-bila masa.  Kita disarankan melawat ibu bapa di kampung halaman bukan hanya bagi memastikan keadaan mereka sihat dan tenteram bahkan dengan kehadiran kita sahaja boleh menceriakan dan menggembirakan hati ibu bapa kita. 

Ibu bapa mana yang tidak suka melihat anak-anak serta cucu-cucunya berkumpul di rumah?

Baru-baru ini tular kisah Cik Idayu di laman Facebook yang muncul juara dalam ‘pertandingan’ paling kerap balik kampung

Sebenarnya, pertandingan tersebut hanyalah ‘inside joke‘ di antara wanita yang dikenali sebagai Cik Idayu itu dengan adik-beradiknya. Bapa mereka merupakan seorang yang sangat detail dan teliti sehinggakan jadual kepulangan anak-anaknya ditulis dalam sebuah buku lejar. Bukan itu sahaja, bapa mereka turut menyimpan semua sijil rasmi adik-beradik itu seperti surat beranak dan lain-lain dalam sebuah fail.

habis buku lejar itu siap ada jumlah hari dan sebab kepulangan lagi!

Image via Facebook Cik Idayu
Image via Facebook Cik Idayu

Ekoran tertularnya kisah ini, ramai netizen yang meluahkan pendapat masing-masing.Menurut Cik Idayu, dia tidak mengalami kesukaran untuk kerap pulang ke kampung kerana dia duduk paling hampir jika dibandingkan antara dia dengan adik-beradiknya yang lain.Cik Idayu juga menyarankan agar orang ramai bersikap positif dengan kisah ini dan tidak membuat kesimpulan mahupun andaian yang bukan-bukan.Spread love and positive vibes je, okay!Yang penting, cute sangat keluarga Cik Idayu ini!

Image via Facebook Cik Idayu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Sumber : Facebook Cik Idayu via SAYS


Apa Kata Anda?