Harta, Darjat Bukan Sebab Elvina Pilih Datuk Haniff

Cinta Elvina bukan kerana harta dan pangkat. Foto: SHAARI CHE MAT / The Star

KEPUTUSAN pelakon Elvina Mohamad untuk mengahwini usahawan muda bergelar Datuk adalah kerana tertarik dengan karakter lelaki itu.

Menurut Elvina, 23, dia memilih Datuk Haniff Borhan sebagai bakal suami bukanlah kerana harta dan darjat, sebaliknya cara lelaki berusia 32 tahun itu menyantuni dirinya sebagai seorang wanita.

“Haniff seorang lelaki yang sangat memahami karier saya, dia orang yang simple dan kami ada keserasian dalam banyak perkara.

“Kalau orang kata saya terima dia kerana pangkat dan harta, itu adalah tidak benar kerana saya kenal dia dua tahun lalu sebelum dia bergelar Datuk lagi,” katanya.

Elvina ditemui semasa pengumuman perkahwinannya di Alexis, The Gardens, Kuala Lumpur pada Rabu.

ARTIKEL BERKAITAN: Pelakon Elvina Mohamad Bakal Kahwin Datuk Muda

Elvina Mohamad.

Menceritakan detik awal perkenalan, pelakon drama Bila Tuhan Berbisik ini memberitahu dia sudah mengenali Haniff sejak dua tahun lalu.

Bagaimanapun perasaan cinta itu masih belum berputik sehinggalah mereka bertemu semula tahun lalu dan lelaki tersebut menyatakan hasrat untuk melamarnya.

“Kami dah berkawan pada tahun 2016, tahun lepas baru serius bercinta dan masa sambutan hari jadi saya Januari lalu, dia nyatakan hasrat untuk jadikan isteri.

“Bagi saya faktor jarak usia bukanlah halangan dan tak salah untuk bergelar isteri di usia muda.

Cinta Elvina bukan kerana harta dan pangkat.

“Lagi pula benda baik tak perlu dilambat-lambatkan. Mungkin ini dinamakan jodoh dan kami memilih Mac untuk berkahwin,” katanya.

Sementara itu, Haniff pula berkata, dia tidak kisah mengenai tanggapan negatif netizen terhadap bakal isterinya itu.

Sebaliknya, dia lebih mengenali Elvina dan berasakan isu pangkat serta darjah bukan punca utama pelakon itu memilihnya.

“Saya baru sahaja dapat gelaran ini dan dah kenal dia sebelum itu lagi. Jadi tak ada isu tentang harta atau pangkat kerana saya pun sama seperti manusia lain.

Pasangan ini bakal melangsungkan pernikahan pada 13 Mac ini.

“Elvina seorang wanita yang ada perasaan tanggungjawab dan sangat mengambil berat tentang saya. Sampaikan hal kerja saya pun dia akan sama-sama bantu dan ambil tahu.

“Soal kerjaya seninya, saya tak halang. Dia boleh terus berlakon dan saya tak ada masalah tentang hal itu,” kata usahawan berkaitan sukan ini.

Pasangan ini bakal melangsungkan pernikahan di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur pada 18 Mac ini.

Majlis resepsi pula akan diadakan di lokasi sama pada 24 Mac 2018.

 

Sumber: Mstar


Apa Kata Anda?