Johan beli mesin video, Ozlynn rasa nak penerajang

TINDAKAN pelawak dan penyampai radio Johan Raja Lawak membeli sebuah mesin permainan video arked mengundang kemarahan isterinya, Ozlynn.

Menerusi perkongsian video di InstaStory, Ozlynn merakam Johan bersama seorang lelaki yang sedang mengangkat mesin permainan itu untuk diletakkan dalam bilik hiburan di rumah mereka.

Dalam video itu juga, Ozylnn sempat membebel selain mempersoalkan tindakan suaminya membeli mesin itu sambil menunjukkan keadaan sekeliling bilik berkenaan yang turut dilengkapi dengan televisyen dan komputer.

“Dia buat apa wei? Dia beli ‘menatang’ apa pulak? Astaghfirullah al-Azim. Tak cukup ke dengan apa yang ada?” katanya dalam video itu.

Minat Johan terhadap permainan video bukan satu rahsia malah sebelum ini Ozlynn pernah memuat naik video tentang hobi suaminya itu di Instagram.

Johan memang meminati permainan video.

Johan juga pernah memberitahu dia lebih senang berada di rumah bermain permainan video daripada meluangkan masa di luar sekiranya mempunyai waktu lapang.

Dalam pada itu, Ozlynn menerusi kapsyen pada gambar itu secara bergurau ingin menendang penjual mesin video arked tersebut.

VIDEO:

Malah Johan juga tidak terkecuali apabila Ozlynn juga ingin ‘mengajar’ suaminya kerana telah membeli permainan video itu.

“Aku rasa macam nak bagi penerajang dekat yang jual ni. Kat laki (suami) aku, malam ni tau la ko aku lipat-lipat! Ko ingat rumah aku muzium ke?,” tulisnya yang sebenar bersifat gurauan.

Untuk rekod, permainan mesin arked popular dalam kalangan remaja sekitar tahun 1990-an dan kini ia menjadi barangan koleksi oleh pencinta permainan video.

 

Sumber: Source


Apa Kata Anda?