‘Kalau Tak Jumpa Saya Di Syurga Nanti Carilah Saya Di Neraka’ – Safiey Illias

Baru-baru ini pengasas kosmetik terkenal, Safiey Illias telah menyambut ulang tahun hari jadinya bersama anak-anak tahfiz dan berbuka puasa bersama di sebuah hotel terkemuka di ibu kota.

Safiey menerusi Instagramnya telah berkongsi beberapa gambar sambutan hari jadinya itu.

Namun begitu MH mendapati, Safiey telah meluahkan rasa hatinya tentang mencari hidayah.

Katanya, dia cuba sedaya upaya untuk mencari hidayah yang hilang.

Aku jahil . Aku tidak baik . Aku cuba mencari sedaya upaya hidayah yg hilang . Aku cuba buat kesemua apa yg yg aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah . Nilalah aku sebagaimana yg kamu suka . Aku ada cara aku dalam mencari hidayah aku . Bagi aku , tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain , jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda . . . Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira . Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis . Doakan saya ya adik2 semua . Amin . Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka . . . Terima kasih kepada semua yg mendoakan saya dan wish befday saya . Terima kasih juga kepada semua yg sudi hadir dan sponsor mcm2 . Terima kasih sgt2 !!!! . . SAFIEY ILIAS Birthday Celebrations & Majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim (DSI EMPIRE SDN BHD) . . ???? Venue : JW Marriott Hotel, KL ???? Date : 19/05/2018 (Saturday) ???? Theme : Black & Gold ???? Outfit : @fiziwoo ???? Photographer : @blackpepperproduction ???? Birthday Cake : @petitchef_cakes ????????‍♂ Ustaz Jemputan : Imam Muda @nuriali_ ????????‍♀️ Hairdo : @dyanahoong ???? Goodies : Perlaking X Perlashine X AuroraSX ???? Sponsors : Al-Quran from Fabulous Empire, Kurma from DS Mahadi, Muffin from Usrahcakery . #dsiempire #perlashine #perlashinekapsulmutiara #perlaking #perlakingallshine #aurorasx #aurorasxpremium #sofeaestetik #safieyturns24 #DSIbirthday #safieyilias

A post shared by D S I (@safieyillias94) on

“Aku jahil . Aku tidak baik . Aku cuba mencari sedaya upaya hidayah yg hilang . Aku cuba buat kesemua apa yg yg aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah . Nilalah aku sebagaimana yg kamu suka . Aku ada cara aku dalam mencari hidayah aku . Bagi aku , tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain , jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda .

.

.

Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira . Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis . Doakan saya ya adik2 semua . Amin . Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka . .

.

Terima kasih kepada semua yg mendoakan saya dan wish befday saya . Terima kasih juga kepada semua yg sudi hadir dan sponsor mcm2 . Terima kasih sgt2 !!!! .

.

SAFIEY ILIAS Birthday Celebrations & Majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim (DSI EMPIRE SDN BHD),” tulisnya.

Rata-rata pengikut Safiey telah memberikan kata-kata postif serta sokongan dan dorangan buat dirinya.

Apapun SL juga mendoakan agar Safiey dipertemukan dengan hidayah dari ALLAH SWT dan semoga dipermudahkan segala urusannya.

SL juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari jadi buat Safiey.

VIDEO :

 

Sumber : MediaHiburan / @SoyaLemon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady


Apa Kata Anda?