Tahniah! Diam-diam Je Kan , Pengumuman Istimewa Sempena Hari Lahir Neelofa, Zul Ariffin-Neelofa Bakal Disatukan..

Tidak sampai satu jam selepas pengacara popular, Neelofa mengumumkan dia bakal bergandingan dengan Zul Ariffin dalam sebuah drama ketika mengacara MeleTop malam tadi, media sosial dibanjiri dengan gambar mereka berdua.

Rata-rata peminat kedua-dua pelakon popular ini tidak sabar untuk menyaksikan gandingan mereka buat pertama kali dalam sebuah drama dan mengharapkan yang terbaik daripada kedua-dua anak seni itu.

Menganggap harapan dan tanggungjawab itu sebagai satu sokongan tidak berbelah bahagi peminat, Neelofa mahu memberikan yang terbaik dan mengharapkan agar semua peminat sabar menantikan drama istimewa itu.

“Tidak sangka pula ramai yang teruja dan gembira tetapi saya berterima kasih kepada peminat yang menyokong. Memang sengaja saya buat kejutan sempena ulang tahun kelahiran saya tidak lama lagi.

Tahniah! Diam-diam Je Kan , Pengumuman Istimewa Sempena Hari Lahir Neelofa, Zul Ariffin-Neelofa Bakal Disatukan..

“Insya-Allah, kami akan menjalani penggambaran di Rome, Itali pertengahan bulan ini dan drama tersebut akan ditayangkan tidak lama lagi,” katanya yang mengakui tidak sabar untuk kembali ke set penggambaran.

Walaupun permulaan Zul dalam industri seni negara bukanlah dalam nada yang positif tetapi dia tidak pernah patah semangat malah terus usaha mencipta nama.

Tahniah! Diam-diam Je Kan , Pengumuman Istimewa Sempena Hari Lahir Neelofa, Zul Ariffin-Neelofa Bakal Disatukan..

Namanya mula-mula dikaitkan dengan kontroversi bersama rumah tangga Abby Abadi. Tiada siapa benar-benar mengenali Zul sebelum itu. Dia ada berlakon beberapa kali sebagai watak ekstra dalam drama waktu itu.

Melihat pelakon-pelakon utama berlatih skrip dan bersedia di set penggambaran membuat Zul pantas tertarik dengan dunia lakonan. Sedangkan dia sebenarnya tidak tahu apa-apa tentang berlakon.

“Saya suka tengok proses pelakon rehearse line mereka. Tengok krew menyiapkan pencahayaan dan kerja-kerja kamera,” cerita Zul. Memang pun Zul suka menonton filem tapi hanya setakat itu sahaja.

Kerana tidak ada wang untuk mengambil kursus pendek atau belajar lebih mendalam tentang dunia lakonan, dia mula membeli buku-buku dan belajar dengan menonton youtube. Menunggu masa hari demi hari, bulan ke bulan untuk big break nya tiba.

Tahniah! Diam-diam Je Kan , Pengumuman Istimewa Sempena Hari Lahir Neelofa, Zul Ariffin-Neelofa Bakal Disatukan..

Pada ketika dia rancak menjadi ekstra itu juga, Zul masih belajar di kolej bermula dengan jurusan seni halus kemudian tidak sesuai bertukar kepada seni grafik. Bersama teman wanitanya waktu itu mereka berdua galak mendorong sesama sendiri.

Dia untuk lebih banyak membuat TV komersial dalam masa sama dan Zul pula menyokong teman wanitanya melibatkan diri dalam dunia modeling. “Oh siapa teman wanita kamu itu…?” saya bertanya kerana katanya hari ini bekas teman wanitanya itu sudah terkenal dan berjaya dalam arena modeling. “Dia pernah tampil dalam GLAM. Berkulit gelap.

” Saya tidak dapat mengagak. Dalam nada berbisik dia memberitahu, “Rita Suraya.” “Oh dia bekas teman wanita kamu?” saya terkejut. “Ya dia belajar fotografi di kolej sama. Kemudian kami berpisah. Waktu itu saya hanya tahu nak berlakon sahaja. Tak ada minat nak sambung belajar lagi.

Saya tak tahu nak buat apa dah. Ini sahaja yang saya tahu buat. Selepas lima tahun alhamdulillah saya masih ada di sini. Biarpun susah nak keluar daripada kepompong kontroversi yang melanda satu demi satu, saya berusaha sendiri memeranginya. Selepas setahun dua, saya bersih.”

Tahniah! Diam-diam Je Kan , Pengumuman Istimewa Sempena Hari Lahir Neelofa, Zul Ariffin-Neelofa Bakal Disatukan..

Jadi Zul tidak langsung berniat mahu menjadi pelakon. Hanya kerana dia mahukan wang dan sudah tidak berminat mahu terus belajar dia menyertai dunia lakonan. “Mungkin juga ia sudah ditakdirkan begitu. Dari filem-filem yang saya tonton saya belajar berlakon. Jika kamu betul-betul mahukan sesuatu itu, pasti kamu boleh mencapainya.”

Sebelum ini,Pelakon dan pengacara popular, Neelofa tidak pernah terfikir untuk berhenti berlakon sejak menceburi bidang tersebut hampir tujuh tahun lalu.

Jelas usahawan berjaya ini, berikutan komitmen yang tinggi menerusi pelbagai pernigaaan dan pelantikannya sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia Bhd., dia cuma mahu melabuhkan sauh lakonannya untuk seketika sahaja.

“Kalau kata terus berhenti berlakon itu tidak mungkin sama sekali. Saya sayangkan dunia lakonan dan peminat-peminat yang selama ini tidak pernah lelah menyokong saya.

“Mungkin akan dikurangkan sedikit berikutan komitmen tetapi itu tidak bermakna saya terus menyepi. Sibuk itu bagaikan sudah sebati dalam hidup saya.

“Lagipun, masih banyak ilmu lakonan yang saya perlu belajar. Saya mahu mencuba pelbagai watak dan terus mewarnai dunia lakonan,” katanya.

“Kami Ada Chemistry” Ujar Zul Ariffin Mengenai Neelofa

PELAKON Zul Ariffin mengakui tiada perasaan pelik apabila wujud segelintir peminat yang mahu dia dan Neelofa mempunyai hubungan istimewa setelah bergandingan bersama dalam drama Ti Amor Sweetheart 100 Hari.

Menurut Zul, 31, sebagai pelakon ini bukan kali pertama peminat ‘menjodohkan’ dia dengan heroin dalam drama lakonannya.

“Ini bukan kali pertama, bila drama dapat sambutan ia akan terjadi, sebelum ini pun pernah ada juga. Jadi saya tak hairan bila muncul hashtag (tanda pagar) #Zulofa seperti yang dicipta peminat.

“Soal ini saya tak boleh nak kawal peminat, itu diluar kawalan saya dan kita sebagai pelakon hanya menjalankan tanggungjawab sebaiknya,” katanya kepada mStar Online.

 

Zul bersikap profesional ketika berada di set penggambaran.

Pelakon filem Tombiruo Penunggu Rimba ini ditemui semasa pengumuman pencalonan kategori Anugerah MeleTop ERA 2018 (AME2018) yang diadakan di Timbre @ The Row, di sini, Selasa.

Untuk AME2018, Zul dicalonkan dalam tiga kategori iaitu Bintang Filem MeleTOP menerusi filem J Revolusi dan Tombiruo serta Pelakon TV MeleTOP dan Drama MeleTop.

Sementara itu, Zul berkata dia lebih selesa bersikap profesional ketika di set dan menyelesaikan tugas tanpa mengharapkan kontroversi untuk melariskan drama lakonan.

“Sepanjang penggambaran saya hanya fokus dengan kerja, habis shooting 16 hari kita balik buat hal sendiri macam biasa. Tiada kontroversi atau apa-apa hubungan luar.

 

Zul tiada rasa janggal bergandingan dengan Neelofa.

“Nanti bila dah nak bersiaran, kita jalankan tugaskan semula untuk promosi dan sebagainya. Itu sahaja kerja saya. Tak lebih daripada itu dan kita masing-masing faham tanggungjawab sebagai pelakon,” katanya.

Dalam pada itu, Zul mengakui dia selesa dan tiada rasa janggal bergandingan bersama Neelofa dalam drama arahan Michael Ang itu.

Malah, mereka berdua mempunyai polisi tersendiri dan sebelum memulakan penggambaran mereka duduk berbincang mengenai perkara yang boleh dan tidak.

“Kami ada chemistry yang okay dan tak rasa pelik atau janggal. Sebelum shooting, kita duduk berbincang dan tanya apa yang boleh buat dan tidak supaya tak adalah nanti kekasih atau keluarga marah.

 

Sebelum ini, peminat turut mengharapkan Zul bercinta dengan Farah Nabilah kerana drama Titian Cinta.

“Kalau kami rasa babak itu keterlaluan, kita boleh bincang untuk mengikut kesesuaian. Macam foto yang dimuat naik oleh Michael di Instagram, itu sebahagian babak di sebalik tabir.

“Sekarang ni zaman internet, terlalu laju benda ini tersebar dan saya tak boleh nak kawal. Lagipun foto itu bukan saya yang muat naik tapi pengarah. Jadi saya tak boleh nak halang,” katanya.

Sebelum ini, Michael Ang ada memuat naik foto babak mesra di antara Neelofa dan Zul Ariffin yang sedang menjalani penggambaran drama bersiri tersebut di Rome, Itali.

Walaupun drama itu masih belum ditayangkan ramai mengatakan pasangan ini secocok dan sesuai untuk menjalinkan hubungan cinta.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber : Mnews


Apa Kata Anda?