Tak Sangka Ini Respon Rita Rudaini Apabila Rambutnya Kena Tarik Dengan Adam Autism.

Sekiranya anda ‘follow’ instagram @adamsautismfamily, anda mesti mengenali remaja istimewa yang bernama Adam ini. Adam merupakan seorang remaja yang autismm. Adam menggemari patung Barney yang sentiasa ada di sisinya.

Video gelagat dan telatahnya selalu dimuatnaik oleh bapanya dalam instagram dan mempunyai 245 ribu follower.

Melalui akaun instagram, ayah Adam iaitu Saudara Iman Wan ada memuat naik satu video yang situasinya di dalam sebuah rumah.

Dalam video berkenaan, Rita Rudaini sedang merekod video untuk mempromosikan produk Essential Oil bersama seorang lagi wanita yang dikenali dengan nama Mama Rai.

Sedang mempromosikan produk itu, tiba-tiba Adam muncul di belakang mereka bersama ayahnya, Saudara Iman Wan. Apa yang mengejuttkan, tiba-tiba Adam berminat dengan rambut Rita Rudaini dan menariik ikatan rambut itu.

Rita sangat terkejutt dan bertanya kenapa Adam memarahhkannya. Kalau admin tengok semula video ini, memang admin perasan Adam memang perhati je ikatan rambut Rita sejak dia muncul di belakang Rita. Hehehe..

Apa-apa pun admin sangat respek dengan Rita. Dia sangat sporting dan cool dengan situasi itu. Dia sangat memahami keadaan Adam mungkin kerana keluarga mereka memang saling kenal mengenali antara satu sama lain.

Rita menahan rasa sakiit dan periit sambil ketawa dan tersenyum. Katanya lagi, nasib baik dia tak pakai rambut palsu. Mummy Adam memaklumkan Adam geram dengan Rita sebab tak boleh tengok perempuan cantik.

Kemudian, ayah Adam membawa Adam ke arah Rita dan menyuruhnya meminta maaf kepada Rita. Ramai yang memuji sikap ibu dan bapa Adam yang tidak lepas tangan dengan kesalahan yang dilakukan oleh anak mereka walau siapa pun mereka dan tahu mendidik anak mereka dengan akhlak yang baik.

Part ini memang admin salute sangat-sangat kepada ibu dan bapa Adam. Untuk pengetahuan semua, Adam tidak boleh berkomunikasi secara verbal, dia hanya tersenyum comel bila disuruh meminta maaf kepada Rita.

Jom tonton video penuh di bawah.

” Auntie Rita dah takut datang rumah Adam. So sorry @ritrud727, memang sah awk terlalu comel! Adam ni dah 17, tak boleh tengok perempuan cantik, kata mommy. He becomes “mischievous”.. “

” Kesian auntie Rita. Nasib baik Rita Rudaini cool and sporting. Mungkin sebab dia juga seorang ibu penyayang.. “

” Kami respect sungguh sis Rita Rudaini @ritrud727 seorang wanita yg baik hati, has such a big heart! A good person she is.. “

” You normally can see the true colours of a person through the way he or she treats children. How Rita reacted after Adam pulled her hair tells a lot about this loving single mom to Ryan and Arjuna.. “

” Rita is so much more than a celebrity. She is all round a wonderful good human being. May Allah always shower her with abundance blessings and guidance.. “

Rata-rata netizen terhibur dengan gelagat Adam. Ramai memuji Rita Rudaini yang cool dan sporting. Antara komen-komen netizen :

ana_razak : ulangkali tengok vid ni..adam punya pasal riuh rendah jadinya.. cheeky adam.. cool rita.. fmly adam yg sgt beradab didik adam ank syurga ni..

zera_mal : Hahaha lawak laa adam. Comel jee muka senyum ekk. Happy alwaysadam

emiliasukri92 : saya repeat byk kali video ni.. kelakar tgk sis @ritrud727… adam geram sbb sis rita cntik sgt..

hafida_zahari : Aduh nakal.. banyak kali ulang.. so sweet la rita seorang ibu

penyayangrezekimurah2 : @beerasshid Yaa… Totally 100% agree. @ritrud727 bagus tau diri nak control marah and expresi muka walupun dlm kesakitan. Itu nama nua tau adab dan tengok keadaan. While the parents bagus akhlak coz ajar anak to say sorry walaupun dorang tau Adam tak bulih ckp gitu. Salute to rita and the family of Adam. We should learn from

hereazuraziz3534 : As a mom of autistiic child im touched with your humble and kind reaction.. thank you so much

@ritrud727ermanadzri : So comelll rita n adam..3,4x ulang tgk video ni.. hehe.. and salute to u guys as a parents ajar adam to say sorry..

effaqhaleef_nzh : Hahaa.. kelakar lah adam nie.. nsib rita memahami… muka adam tu nmpm sgt nk kacau2 rita..

Apa-apa pun semoga Adam membesar dengan sihat dan ceria-ceria selalu di samping keluarga tersayang. Kepada ibu bapa Adam, tahniah kerana berjaya mendidik Adam dengan baik.

Kepada Rita Rudaini pula, tahniah anda memang seorang ibu yang penyayang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! BeritaSteady
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @BeritaSteady

Sumber : IG @adamsautismfamily by Berita Kopak / Eh Kopak


Apa Kata Anda?