Rupanya Gadis HIJABI Ini Anak Pelakon Lelaki Malaysia Bukan Saja CANTIK & Manis Tetapi BIJAK!.

Minggu ini penuh dengan ‘post’ di laman sosial melihat graduan yang menerima ijazah dalam bidang masing-masing. Pelbagai gambar selfie diambil oleh mereka yang dilabel gen-y ini. Cukup kreatif sekali. Dalam ramai-ramai yang konvokesyen salah seorang adalah anak kepada pelakon drama, aktor Zulkifli Ismail. Kelibat pelakon hebat ini sering kita lihat di kaca televsyen membawakan watak sebagai suami atau ayah yang baik ataupun watak golongan korporat.

Biodata Zulkifli bin Ismail (dilahirkan pada 26 April 1963) ialah seorang pelakon lelaki Malaysia. Beliau memulakan kerjaya awalnya sebagai penulis sebelum menceburi bidang lakonan, Zulkifili terkenal menerusi watak ASP Razlan dalam siri Gerak Khas di mana beliau membintanginya selama 10 tahun.

Dia yang hadir menemani anaknya yang turut menerima ijazah SARJANA di Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang. Bukan calang-calang kursus yang diambil tetapi gadis yang cukup manis berhijab ini menerima Ijazah Sarjana Sastera (pengajian Bahasa – Master Of Art (Language Studies). Pelakon in turut memuat naik gambarnya bersama anak gadisnya turut mengundang usikan netizen. Ramai mengucapkan tahniah dan memuji kecantikan gadis ini.

@arosdi tahniah juga @aktorzulkifli uve been such a wonderful dad

@eda_saleh Tahniah. Sejuk hati mak ayah

@secretrose01 Cantiknya anak en. Zul..

Jika dilihat di laman IG menggunakan nama, Zulfati Izazi juga seperti gadis remaja lain. Gemar sekali menggunakan medium sosial untuk berkongsi segala aktivitinya bersama followernya. Gayanya cukup ringkas dengan OOTD yang sesuai dengan usianya. Lebih manis melihat senyuman Zulfati Izazi ini yang boleh buat hati cair melihatnya.

Walaupun sibuk di set penggambaran, namun aktor Zulkifli tidak lupakan tanggungjawab sebagai seorang ayah. Beliau akan menghabiskan masa bersama keluarga jika tidak berada di set penggambaran.

Makan malam bersama-sama keluarga selepas 44 hari meninggalkan mereka. #nasiarab

A post shared by Zulkifli Ismail (@aktorzulkifli) on

Malah isteri Zulkifli dan mama kepada Zulfati ini juga turut dianugerahkan Ikon Guru Wilayah Persekutuan 2017. Jadi tidak hairanlah dia juga mewarisi kebijaksanaan kedua ibu bapanya hingga berjaya mendapat MASTER. Zulfati juga dilihat cukup rapat dengan adik lelakinya tunggalnya, Zulzarif Irfan.

Zulfati yang baru sahaja menyambut harijadi ke 25 Ogos lalu ini juga turut aktif menulis blog di bawah nama zulfatiizazizulkifli.blogspot.my sejak 2013 untuk berkongsi pengalaman dan apa jua aktiviti yang dilakukan. Selain itu Zulfati atau nama panggilannya Jaji turut menjual barangan kraf di www.kotakraf.com.

Ayuh, kita lihat gaya hijabi Zulfati yang sangat simple, sweet dan happy go lucky.

1. Pencinta Kucing

2. Menawan Dengan Gaya Santai

3. Rapat Dengan Adik Lelakinya

I still remember those days when I was taller than my brother… but now we're both in our 20's and working and had to make time for each other on public holidays :') Also, glad to catch up with you, @nxbl.wys ????

A post shared by Zulfati Izazi Zulkifli (@zulfatiizazizulkifli) on

4. Baru Menyambut Usia 25 Tahun

5. Manis Sekali Senyumannya

6. Ranggi Menggayakan Jaket Denim ‘Patch’

7. Kurung Moden Jadi Pilihan

8. Sangat Cantik

My favourite kind of clothes are those that dont need ironing… haha. #denim

A post shared by Zulfati Izazi Zulkifli (@zulfatiizazizulkifli) on

9. Gaya Kasual

10. Padanan Mix & Match Cukup Menarik

KREDIT FOTO: INSTAGRAM ZULFATI IZAZI ZULKIFLI

sumber : http://www.hijabista.com

Via https://ms.m.wikipedia.org

Sumber: Sumber


Apa Kata Anda?