“Saya Keluar…”- Tangisan Pelakon Mak Jah Jadi Perhatian, Aliff Syukri Dipuji Ramai

Jika sebelum ini, Datuk Aliff Syukri tampil memberikan bantuan buat seorang pelakon muda, Puteri Balqis dan ibunya. Bagaimanapun, satu perkongsian terbaru daripada usahawan terkenal ini mendapat perhatian ramai apabila kelihatan seorang pelakon legend dalam posting tersebut.

Pelakon terbabit merupakan seorang seniwati yang sangat mesra dikenali sebagai Mak Jah dan dia bukanlah seorang yang asing lagi dalam dunia lakonan.

Video rakaman pendek mengenai kisah seniwati itu meraih perhatian peminat dan pengikut usahawan ini sekaligus memuji tindakan Datuk Aliff Syukri yang tampil memberikan bantuan buat Mak Jah.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . apa patut saya buat sy kesian..Bila abang bantu orang ramai pula yang mengecam dan yang mencari salah abang tapi abang kuatkan diri abang buat baik kerana Allah😰😰 hari ni sy membantu seorang pelakon yang dahulunya amat femes dan sering muncul ke kaca tv tpi kini sedang menghadapi kanser rahim.. dan sedang derita kanser…Walaupun saya agak sibuk pada hari ini .. saya menghantar wakil anak saya untuk membantu wanita yang berusia 70 tahun ini untuk … ke rumah beliau untuk mengetahui perkara yang sebenar kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi mengenai cerita mak Jah ini korang boleh bagi dekat YouTube tv Telajak laris abang dah posting

Siaran dikongsi oleh Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) pada

Pun begitu, usahawan ini juga dipuji kerana mendidik anak-anaknya untuk berbuat kebaikan dengan menghantar anak-anaknya yang dikenali sebagai Ammar Ahyan dan Qadejah El Zahra untuk menolong pelakon itu.

Sebelum ini, anaknya Ammar Ahyan pernah pergi menolong Puteri Balqis dan kali ini pula anaknya itu sekali lagi pergi memberikan bantuan buat Mak Jah.

Selain di laman Instagram, menerusi laman Youtube milik usahawan ini juga kisah pelakon legend ini meraih ribuan tontonan yang turut mendoakan kesihatan Mak Jah.

Tangisan pelakon Mak Jah jadi perhatian ramai

“Bagusnya dato. Semoga dato lebih kaya dan tolong orang-orang susah”

Tangisan pelakon Mak Jah

Tangisan pelakon Mak Jah

Screenshot_21

Screenshot_22

Pelakon veteran, Mak Jah atau Maimunah Ahmad ini pernah tular dimedia sosial apabila disahkan menghidap k4nser dan telah mengadai barang kemas untuk membiayai raw4tan.

Sumber: Youtube, Instagram Aliff Syukri, Berita Harian via HCL


Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*