Sekali Abam hadang terbantut Kiki Dance si Tauke ni..

PELAWAK dan pelakon Abam Bocey mengakui kedatangan bulan Syawal banyak memberi dugaan kepadanya memandangkan dia kini sedang dalam misi mengurangkan berat badannya.

Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 30, mengakui dia seringkali gagal menahan godaan apabila melihat pelbagai hidangan enak disediakan setiap kali berkungjung ke rumah terbuka.

“Memang saya akui raya kali ini rosak sikit diet saya. Saya cuba mengawal nafsu tapi nampaknya ‘syaitan’ banyak sangat… Hahaha.

“Walaupun adakalanya tergelincir daripada landasan tetapi saya selalu ingatkan diri tentang usaha saya selama ini agar ia tidak menjadi sia-sia,” katanya.

Abam yang berjaya mengurangkan berat badannya sebanyak 25 kilogram memberitahu akan terus fokus dengan misinya sehingga tercapai.

Akuinya bukan mudah namun kata Abam dia bersyukur kerana mempunyai sistem sokongan daripada keluarga, isteri dan rakan-rakan sekeliling yang sentiasa memberinya semangat agar tidak berputus asa.

“Sebelum ini berat badan saya 188 kilogram dan Alhamdulillah berjaya kurangkan 25 kilogram.

“Masih jauh lagi perjalanan saya malah berharap dapat mencapai angka bawah 100 kilogram,” ujarnya.

Selain mengamalkan pemakanan seimbang Abam memberitahu dia juga giat melakukan senaman bersama pelatih peribadi dan secara berkumpulan.

VIDEO:

Akibat nak ikut trend sangat, Tauke Jambu terlanggar Abam

Sumber : Mstar 


Apa Kata Anda?