“Siapa Sebenarnya Tak Move On Lagi?” Lihat Wanita Ini ‘Sekolahkan’ Elfira dan Adiknya

AJL 33 2019 telah melabuhkan tirai dengan kemenangan juara AJL33 menjdai milik lagu ‘Haram’ dendangan hael Husaini dan Dayang Nurfaizah.

Namun, apa yang menarik pada persembahan Juara Lagu malam tadi adalah nyanyian Sufian Suhaimi.

Jom kita lihat persembahan Sufian Suhaimi dengan lagu Di Matamu yang menarik perhatian para netizen.

“Sedih persembahan Sufian Suhaimi malam ni tapi pelamin tu…”

VIDEO :

Rata-rata peminat memberikan komen positif buat Sufian Suhaimi kerana memberikan persembahan dengan penuh perasaan.

Walaubagaimanapun respon daripada Elfira Loy dan adiknya mendapat kec4man daripada para netizen.

Tweet daripada adiknya juga mendapat respon daripada warga Twitter.

Seorang warga FB, Nornafisha Zamry telah ‘sekolahkan’ bekas tunang Sufian Suhaimi tentang persembahan lagu Di Matamu pada malam pertandingan AJL 33.

Mari kita baca penjelasan panjang lebar beliau.

Persembahan lagu “Di Matamu” dari Sufian Suhaimi di pentas akhir AJL diakui memberikan sentuhan jiwa yang mendalam.

Berkali kali juga Sufian menjelaskan, lagu itu telah ditulis dan dicipta sebelum berlakunya perkara “putus tunang” dan apabila perkara tersebut berlaku seiring dengan lagu baru yang nak dikeluarkan, itu yang menyebabkan lagu sedih tersebut diingati sebagai lagu putus tunang antara Sufian dan Elfira oleh netizen.

Memandangkan ramai yang mengaitkan lagu di matamu itu dengan lagu putus tunang, jadinya tak salah bila visual pelamin diletakkan dalam persembahan. Yelah, dah putus tunang, bermaksud tak jadi kahwin.

Lampu chandelier , kain putih dan pelamin. Ketiga tiga yang ditunjukkan itu ada maksud yang berbeza mengikut susunan penceritaan di atas pentas.

Tapi yang menjadi isu ” hot ” bila ada tweet dari pihak yang mungkin merasakan persembahan itu bagai memperli dan tweet kiasan yang bagaikan sufian sekali lagi mempergunakan perkara yang lepas untuk meraih populariti.

” Sufian Suhaimi, saya doakan awak menang harini. Semoga dengan kemenangan awak , “derita” dan penceritaan awak akan habis ” – EL

” He was great but erm still using her for his own popularity. ” – Adik EL

Rasanya tak perlu kot tiberrr nak tweet lepas Sufian buat persembahan tu. Lagipun waktu dia nak buat persembahan , tak ada pun mention nak dedikasi lagu tu untuk bekas tunang dia atau sesiapa pun.

Jadi kenapa ” berbunyi ” tiba tiba ?

Tengah ber umrah sempat lagi bagi task untuk skuad bawang melaysia. Haha !

Itu persembahan dia. Jadinya suka hati dia la nak buat ” arragement ” yang macam mana sekalipun.

Tak perlu terasa diperli atau terasa diungkit perkara yang lepas, sebab tuan yang penyanyi memang tak ada niat nak attack mana mana pihak. Kan ?

Yelah, mungkin bekas tunang dia akan terasa hati jugak kot. Yelah, bekas. Tapi dah ada life baru kan ? Dah kawen. So sepatutnya berdiam lebih baik dari tweet macam tu. Siap ada perkataan ” derita “.

Agak agak pian tu derita tak lepas putus tunang ? Senang tak dia nak move on ?

Baru beberapa bulan putus tunang, ex dah bertunang dengan orang lain dan tak lama kemudian berkahwin. Ye betul, jodoh tu ditentukan tuhan. Tak dinafikan.

Tapi kalau sebut pasal derita yang dikaitkan dengan soal perasaan. Bukan senang sebenarnya . Sampai kurus cengkung Sufian tu. Kita pun tak tahu dia rasa makan hati tu macam mana kan ?

Mungkin waktu bertunang dia dah cuba sedaya upaya nak cari duit untuk kahwin.

Mungkin dia pun pernah berangan nak ada perkahwinan serba mewah dan indah. Tapi bila tak kesampaian, hati dia hancur. Mungkin.

Sebab tu dia berjaya adaptasi lagu yang kena pada diri dia di pentas dengan baik ! Sampai ke jiwa. Sehingga yang mendengar turut sebak dan dipuji dengan penyanyi nombor satu negara.

Tahniah pian. Tahniah atas kemenangan persembahan terbaik AJL.

Rasanya sufian pun matang bila bersoal jawap dengan wartawan. Dekat media sosial pun dia nampak matang.

Tahniah.

Aku jarang membawang pasal isu remeh ni dekat media sosial. Sekali membawang, bawang holland aku bagi.

Semoga Sufian dipertemukan jodoh yang lebih baik dan semoga Elfira juga bahagia dengan hidupnya yang sekarang.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @BeritaSteady

Sumber : YoY Network


Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*