‘Telahku halalkan segalanya untukmu…’ – Ucapan pilu Bienda & rakan selebriti buat arwah Rafly Rahamat

Dikatakan mengalami sakit misteri sejak beberapa bulan lalu, bekas personaliti radio Mohd Rafly Rahamat menghembuskan nafas terakhir di kediaman keluarganya di Kuantan, Pahang pada maghrib semalam.

Rata-rata rakan kepada bekas penyampai radio H0t FM Terengganu dan Manis FM yang meninggal dunia di sisi ahli keluarga terdekatnya itu mengutuskan salam terakhir melalui laman Instagram masing-masing.

#1. Fizie H0t  FM

Rehatlah sahabat…rehatlah… . Al Fatihah Mohamad Rafly Bin Rahamat

A post shared by fizie_hotfm (@fizie_hotfm) on

#2. Haziq H0t FM

#3. Deen H0t FM

#4. Rea Kool FM

#5. Syazwan Manis FM

#6. Fendy Bakry

#7. Idzham Ismail

Innalillahiwainnaillahirrajiun , terkejut saya dengan berita pemergian arwah @raflyrahamat tadi . Baru semalam saya dapat tahu arwah dalam keadaan nazak . Patut lah tiada khabar berita dan comment di instagram saya dan tiada update di instagram nya . Mashaallah . Pemergian Arwah di Bulan Paling mulia ini , saya berharap yang membaca ini mengurniakan surah Alfatihah dan berdoa kepada NYA supaya roh beliau dicucuri RahmatNYA . AL-FATIHAH

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

#8. Nurhayati Tahir

Walau bagaimanapun, kehilangan arwah yang berusia 32 tahun itu paling dirasai oleh penyanyi Bienda Razli yang juga bekas rakan sekerja di stesen Manis FM kerana telah menganggap arwah seperti adiknya sendiri.

Adik Sy Di Dunia & Akhirat ???????????????????????????????? . Innalillahiwainnailaihirojiun ???? .إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون . Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. . Mohon Sedekahkn Al Fatihah Buat Adik Sy MOHD RAFLY BIN RAHAMAT ???????????? Ampunilah Segala Dosa2nya & Maafkanlah Dia ???????????? ???????????? . AlFatihah . بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امي

A post shared by FC IG : @BiendaLovers ???? (@biendalavienda) on

Terima Kasih Adikku ???? Aku Belajar Banyak Darimu… Kesusahan,Kesedihan Pastinya Kesabaran… Rupanya Ini Rezeki yg Ku Dapat Bila Mengenalimu… ???? Rezeki Utk Menjadi Org Yg Lebih Sabar & Memaafkan…. ???? . Rafly… Aku Akan Senyum Bila Teringat Semua Kenangan Kita… ???? Aku Harap Aku Xkn Lupa Wajahmu… Senyum Mu,Gelak Mu… Insya Allah… Akan Sentiasa Ku Kirimkn Doa UtkMu Adikku… ???? … . Ya Allah Ya Tuhanku… Ampunilah Dia, Rahmatilah Dia, Muliakanlah Kematiannya, Lapangkanlah Kuburnya, Jadikanlah Syurga Sebagai Ganti Tempat Tinggalnya Dan Berilah Kesabaran Kepada Ahli Keluarganya, Semoga Arwah Di Tempatkan Di Kalangan Orang-Orang Yang Beriman… . AlFatihah . بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امي

A post shared by FC IG : @BiendaLovers ???? (@biendalavienda) on

Peneman Setia … ???? . Insan Yg Paling Byk Buat Sy Tertawa & Menangis Sepanjang Kami Bersiaran Di Radio Hampir 2 Tahun Yg Lalu… Seperti Kakak2 Yg Lain, Menjadi Tempat Mengadu,Merajuk, & Menahan Telinga Mendengar Bebelan Kakak… Namun Setiap Yg Berlaku Di Antara Kita Telah Ku Maafkan Segalanya… Telah Ku Halalkn Segalanya Utkmu… ???? Insya Allah… Doaku Pula Yg Akan MengiringiMu… ???? . Jazakumullahu Khair Semuanya Yg Sama2 Mendoakn,Mengucapkn Takziah,Sy Mohon Maaf… Xdpt Nak Reply Msg Semua Org… ???????? Sy Mohon Kita Semua Sama2 Dapat Mendoakan Buat Seluruh Ahli Keluarga Arwah Juga Teruatamanya Mak Arwah Di Beri Kekuatan & Tabah Menghadapi Ketentuan Ini… ???? . Ya Allah Ya Tuhanku… Ampunilah Dia, Rahmatilah Dia, Muliakanlah Kematiannya, Lapangkanlah Kuburnya, Jadikanlah Syurga Sebagai Ganti Tempat Tinggalnya Dan Berilah Kesabaran Kepada Ahli Keluarganya, Semoga Arwah Di Tempatkan Di Kalangan Orang-Orang Yang Beriman… . AlFatihah . بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امي

A post shared by FC IG : @BiendaLovers ???? (@biendalavienda) on

 

“Peneman setia. Insan yang paling banyak buat saya tertawa & menangis sepanjang kami bersiaran di radio hampir 2 tahun yang lalu. Seperti kakak2 yang lain, menjadi tempat mengadu, merajuk, & menahan telinga mendengar bebelan kakak.

“Namun setiap yang berlaku di antara kita telah ku maafkan segalanya. Telah ku halalkan segalanya untukmu. Insya Allah. Doaku pula yang akan mengiringimu.

“Jazakumullahu khair semuanya yang sama2 mendoakan, mengucapkan takziah, saya mohon maaf. Tak dapat nak reply message semua orang.

“Saya mohon kita semua sama2 dapat mendoakan buat seluruh ahli keluarga arwah juga terutamanya mak arwah di beri kekuatan & tabah menghadapi ketentuan ini.

“Ya allah ya tuhanku. Ampunilah dia, rahmatilah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah,” katanya menerusi ruangan kapsyen.

Jenazah akan dikebumikan di Felda Bukit Kuantan, Kuantan, Pahang sebelum Zohor ini. Al- Fatihah dan salam takziah daripada BS!

Sumber : Instagram / Ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady


Apa Kata Anda?