[VIDEO] Gadis Thailand Cantik Petah Cakap Melayu Tarik Perhatian Netizen

Melihat kepada keadaan yang berlaku pada hari ini, kita kembali semula kepada persoalan, adakah budi bahasa bukan lagi budaya kita?

Objektif utama budi bahasa budaya kita adalah untuk melahirkan warganegara yang bersopan santun dan mempunyai ramah mesra dalam kalangan masyarakat. Bermula daripada barisan hadapan kerajaan hinggalah kepada segenap lapisan masyarakat.

Barisan hadapan kerajaan adalah fokus utama dalam kempen ini. Layanan yang diberikan oleh pegawai kerajaan terutamanya mereka yang berada dalam sektor perkhidmatan, merupakan cerminan utama keberkesanan kempen kerajaan ini.

Malaysia boleh berbangga dengan barisan hadapan kerajaan misalnya bermula dari pramugari penerbangan Malaysia yang tidak lokek dengan senyuman dan sopan santun ketika melayan mereka yang baru dalam perjalanan ke Malaysia.

Video ini memaparkan gadis Thailand fasih berbahasa melayu dan mengajar bahasa Thailand.  Ini yang patut kita contohi

VIDEO :

 

KOMEN NETIZEN :

Comel betul la suara dia. Lembut je suara orang thai ni kan

 ayuh kite memperkasakan bahasa thai.. utk kegunaan nanti..

dulu blajaq ckp Thai dgn dia nie la masa kt Krabi. Tp x abih blajaq pasai sat sgt p Krabi.. 3 hari mana cukup! Byk lg nk blajaq uii… Hahaahahha!

Gerrakk lu naa ka.. Pape roger naa ka.. Hehehe

Masing2 nk up diri org negara tu la org negara ni la.. Tk bangga ke jd rakyat Malaysia? Sdgkan org thailand ni pn bangga belajar bahasa melayu..

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber : page FB MYgossip.com via IslamikInfo


Apa Kata Anda?