[VIDEO] Zamani terkedu bila awek Naik pentas nyanyi bersama lagu Gerimis Mengundang

(Skroll ke bawah untuk tonton video penuh)

Gerimis Mengundang ialah merupakan single dalam kerjaya nyanyian kumpulan Slam, dan juga single pertama daripada album kompilasi Terbaik Slam. Lagu ini yang digubah oleh Saari Amri telah mengungguli carta di radio dan carta muzik televisyen serta pernah dirakam dalam 24 versi saduran oleh penyanyi pelbagai negara dan bahasa.

Mengulas mengenai kesihatannya pelantun lagu Gerimis Mengundang itu memberitahu dia kini mempunyai masalah tulang belakang.

“Fizikal saya yang semakin kurus dan membongkok ini kerana saya menghidap masalah tulang belakang.

“Saya akui kesan salah guna d4dah suatu ketika dulu menyebabkan tulang saya membengkok.

“Saya masih menerima rawatan susulan, cuma saya sudah tidak mengikuti rawatan fisioterapi seperti sebelum ini,” dedahnya.

Bagaimanapun, Zamani yang pernah terlibat dengan gejala d4dah, berharap tiada pandangan neg4tif daripada orang ramai terhadap keadaan fizikalnya itu.

“Saya harap tiada pandangan neg4tif bila orang tengok keadaan saya begini.

“Ini kerana bila orang lihat saya begini, mereka tanya adakah saya masih mengambil benda (d4dah) yang tidak elok itu.

“Tapi, apa-apa pun saya tidak boleh hendak menghalang apa jua yang mereka katakan,” luahnya lagi.

Dituduh berdrama hilang suara di GV 5… ini jawapan Zamani

BINTANG Gegar Vaganza musim kelima (GV5), Zamani menafikan tuduhan neg4tif sesetengah pihak yang mendakwanya berdrama kehilangan suara.

Keadaan kesihatan Zamani menjadi bualan ramai pihak apabila penyanyi itu gagal mendendangkan lagu Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta di konsert GV5 minggu lalu.

 “Saya memang sakit, suara saya memang tak boleh keluar langsung. Saya tak perlu ulas panjang lebar mengenai tuduhan berdrama kerana saya memang sakit. Mahu percaya atau tidak, saya sendiri tak mampu nak komen,” katanya.

Pelantun lagu Syair Si Pari-Pari itu ditemui usai konsert suku akhir GV5 malam tadi.Tambah Zamani, dia turut berterima kasih kepada pihak Astro kerana memberikannya peluang untuk muncul di atas pentas pada minggu lepas biarpun kehilangan suara.

“Terima kasih kepada pihak produksi. Pada mulanya, saya enggan berada di pentas kerana tak mahu memalukan diri kerana saya memang tak boleh menyanyi disebabkan kehilangan suara.

“Namun, melihatkan kepada semangat peminat yang tidak pernah penat menyokong, saya lupakan kesakitan yang dirasai dan mencuba untuk menyanyi.

“Apabila saya mendapat imuniti daripada Datuk Seri Aliff Syukri selaku  penaja, saya rasa terharu. Ia satu petanda dia ikhlas menghargai bakat saya dan menjadi satu tanggungjawab untuk saya bangkit demi peminat setelah diberikan peluang.

“Saya masih mendapatkan rawatan dan beransur pulih. Menurut doktor, tiada sebarang kecederaan di peti suara saya tetapi ada sedikit tanda kemerahan.”Doktor sendiri tak tahu punca mengapa saya hilang suara tetapi saya akan tetap meneruskan rawatan untuk kembali sembuh seperti sediakala,” katanya lagi.

Jom baca juga apa kata netizen :

bagi aku sebagai lelaki . zamani adalah seorang penyanyi lagenda yg manis dan lembut akhlaknya.. sifat rendah diri yg tinggi .. bersuara emas tak lapuk dek zaman .. dari zaman muda berisi sampai dah tua kurus pun still perempuan tgok boleh melting .. dia ada aura something special yg takde pada penyanyi lelaki yg lain . aku die hard fan zamani akan tetap sokong karier abg zamani .. Moga Allah sentiasa merahmati beliau . who’s with me ?

Huntonggg la ko dik.. Nyanyi dgn lagend..walauponnnnn note tggi ke rendah sama je..

Hargai zamani sementare ade nie ☺. Al fatihah tuk saleem iklim

Legend is always legend .. Xda beza weh dgn suara kat kaset ..

Bulan dan tahun bile video ni.tgok dari raut wajah zamani macam dlm tahun 2018 ni

Aku memang x suka klu pompuan nyanyi besarkn suara dia jadi x sedap..perut aku jadi ngilu bulu ketiak rasa nk tercabut je.. Lebih baik aku tengok tiang letrik kt tepi sawah rasa tenang je.. Daripada dgr nyanyi cmtu.. Ngilu..

Rasanye jth cinta dgn zamani ni..dia balas tak .hihihi angauu dh ni

Abang zamani you the legend saya penyokong setia abang zamani walaupun sekarangne bnyak yang berbakat

Awat sedap sangat sora zamani… merdu..

VIDEO PENUH :

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

Sumber : Warisan Record via Rimbabara


Apa Kata Anda?