Kelebihan Orang Yang Mempunyai Lesung Pipit..

Anda Mempunyai Lesung Pipit? Ini 5 Kelebihan Dan Fakta Menarik Mengenai Lesung Pipit. Jangan Terkejut.

Betul ke kakak tadi dah 40 tahun? Nampak macam muda je. Sebab lesung pipit tu kot dia nampak muda, untunglah kan ada lesung pipit..” Uniknya mereka yang mempunyai lesung pipit kerana setiap senyuman mempunyai aura yang istimewa. Lekukan di pipi itu berupaya menambah kemanisan dalam wajah.

Di sebalik kemanisan senyuman tersebut, ini merupakan beberapa fakta dan kelebihan lesung pipit yang mungkin belum pernah diketahui sebelum ini:

  1. Hanya 20% manusia memilikinya

Mengikut statistik yang dilaporkan The Daily Health Gen, hanya 20% manusia di dunia memiliki lesung pipit yang sebenarnya merupakan satu jenis ‘kecacatan’ pada otot wajah yang amat dicemburui.

  1. Ramai yang tertarik dengannya

Kajian American Journal of Physical Anthropology mendapati bahawa lesung pipit adalah antara ‘added value’ yang menambahkan lagi daya penarik seseorang secara semula jadi.

Kalau bergambar pula, bagaimana pun rupa atau ‘mood’ anda ketika memandang kamera, wajah anda tetap menawan walaupun hanya dengan sedikit senyuman yang dipaksa. Untung!

  1. Kelihatan lebih muda

Betul kan? Orang yang ada lesung pipit ni nampak macam ‘baby face’ sangat! Ia juga disahkan para saintis bahawa antara kelebihan lesung pipit ialah menjadikan seseorang itu kelihatan lebih muda dari usia sebenarnya.

  1. Penyebar aura keceriaan

Setiap kali pemilik lesung pipit tersenyum, orang di sekeliling juga akan terpengaruh dengan aura keceriaan yang disebarkan olehnya.

  1. Ramai selebriti jadi lebih popular

Laman web Time For Healthy Food melaporkan lebih 60% bintang Hollywood memiliki lesung pipit dan ia membantu mereka menjadi lebih popular.

Kerana itu, ada yang sanggup melakukan pembedahan semata-mata untuk mendapatkan lekukan tersebut!

Berikut antara selebriti luar negara yang mempunyai lesung pipit yang menawan.

10. Lauren London

(Photo by Gregg DeGuire/WireImage)

Pada nombor 10, ia adalah pelakon Amerika yang lucu serta model, Lauren London. Dia telah berlakon dalam banyak siri TV dan salah satu filemnya ATL adalah hit super pada tahun 2006. Dia memulakan kerjayanya dengan muncul dalam video muzik dengan artis terkenal. Lauren bekerja sebagai model jurucakap koleksi wanita Sean John pada tahun 2007.

9. Ashley Benson

Ashley Benson adalah seorang pelakon wanita ‘hot’ dan cantik. Beliau memulakan kerjayanya dengan berlakon dalam salah satu siri TV Days of Our Lives. Kemudian, dia mendapat peluang untuk berlakon dalam banyak filem seperti Spring Breakers, Christmas Cupid, Ratter dan banyak lagi. Dia juga menjadi model dalam katalog tarian. Dia juga telah muncul dalam banyak video muzik.

8. Carrey Mulligan

Carey Mulligan adalah penyanyi Inggeris yang cantik dan juga pelakon. Beliau memulakan kerjayanya dengan berlakon dalam permainan panggung bernama Forty Winks. Kemudian, dia mendapat peluang untuk berlakon di banyak rancangan TV dan filem. Filemnya An Education mendapat pengiktirafan yang baik.

7. Kirsten Dunst

Si cantik berlesung pipit ini adalah Kirsten Dunst yang merupakan pelakon Amerika. Dia terkenal dengan peranannya sebagai Claudia dalam filem  Interview with the Vampire. Kirsten Dunst telah berlakon dalam beberapa filem terbaik seperti trilogi Spider-Man dan Wimbledon.

6. Ariana Grande

Seterusnya dalam senarai itu adalah penyanyi Amerika yang cantik dan juga pelakon. Beliau memulakan kerjayanya dengan berlakon dalam salah satu siri TV yang kemudiannya melompat ke dalam bidang muzik. Album pertamanya adalah Yours Truly dan lagu “The Way” adalah hit super.

5. Bar Refaeli

Bar Rafaeli telah melakukan banyak kempen percuma untuk isu pemuliharaan dan alam sekitar. Dia telah menjadi wajah banyak majalah fesyen popular. Rambut berambut perangnya dengan mata biru adalah contoh sempurna wanita cantik.

4. Rosie Huntington- Whiteley

Seterusnya dalam senarai adalah salah satu model bahasa Inggeris yang paling hangat, Rosie Huntington-Whiteley. Dia lebih dikenali dengan model Victoria’s Secret. Dia mendapat pengiktirafan dengan filem Transformers: Dark of the Moon dan Mad Max: Fury Road. Rosie memulakan pemodelan pada usia 15 tahun ketika dia dipilih oleh salah satu agensi model.

3. Cameron Diaz

Cameron Diaz terkenal dengan peranannya dalam filem-filem seperti The Mask dan My Friend’s Best Wedding. Dia juga telah memberikan suaranya untuk watak Princess Fiona dalam siri Shrek. Filem terbaiknya ialah The Sweetest Thing, The Holiday, Knight and Day, Bad Teacher dan banyak lagi.

2. Cheryl Cole

Kerjaya muziknya bermula selepas dia menang di Popstars: The Rivals. Kemudian, dia mengeluarkan banyak lagu solo yang mencapai kedudukan nombor 1. Dia juga seorang juri The X Factor. Cheryl Cole telah menjadi wajah banyak majalah fesyen dan dia dianggap sebagai ikon gaya.

1. Miranda Kerr

Pada nombor 1, ia adalah wanita paling cantik di dunia, Miranda Kerr. Dia memenangi salah satu pertandingan pemodelan pada usia hanya 13 tahun selepas itu dia dipilih oleh banyak agensi pemodelan yang terkenal.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @BeritaSteady

 

Sumber: nasihatpakcik / Teninsider


Apa Kata Anda?