‘Happy Birthday B*Bi..’ – Ucapan Birthday Ayah Dua Lipa Jadi Ejekan Netizen Malaysia

 

Dua Lipa sememangnya antara selebriti antarabangsa yang dikenali di Malaysia. Bukan sahaja mempunyai rupa yang cantik, malahan artis ini juga dikenali kerana bakatnya dalam nyanyian. Tidak hairanlah, apa sahaja dilakukan pasti menjadi perhatian netizen.

Terbaru, Dua Lipa dikatakan menukar caption di laman Instagramnya gara-gara dikecam rakyat Malaysia. Dalam foto terbarunya itu, dia memberi ucapan hari lahir buat ayahnya, namun panggilan ganti nama itu jadi bahan gelakan rakyat Malaysia. Perkataan apa itu?

Hari lahir ayah Dua Lipa

Selamat hari lahir Babi. Sayang kamu, rindu kamu, saya harap saya sekarang berada di rumah untuk beri pelukan dan ciuman.

Menerusi Instagram Dua Lipa, ucapan hari lahir buat ayahnya menjadi perhatian rakyat Malaysia. Ramai yang mengkritik Dua Lipa kerana menggunakan perkataan ‘Babi’. Semua sedia maklum, kebiasaanya perkataan ‘babi’ digunakan untuk tujuan ‘mencarut’.

Tukar ayat

Walau bagaimanapun, Dua Lipa sendiri telah menukar caption itu selepas dihentam rakyat Malaysia. Ramai juga yang malu apabila segelintir netizen yang tidak hormatkan bahasa negara orang lain.

Respon netizen

Sumber : Dua Lipa

Kredit: OHBULAN


Apa Kata Anda?