[VIDEO] ‘Ingatkan Azan Betul…’

Semalam viral di laman Instagram apabila seorang lelaki berkongsi video azan sebagai lagu pembukaan majlis. Lebih menyedihkan apabila persembahan tarian itu dimulakan dengan penari separa bogel.

Alangkah terkejutnya lelaki ini apabila pada mulanya bangga laungan azan ditengah Kota Australia, namun segalanya bertukar menjadi pilu. Memang rasa terhina sungguh agama Islam.

Azan sebagai muzik intro

BIADAP! Sungguh biadap!! . Azan digunakan sbg muzik intro persembahan separuh bogel!! . Pada awalnya saya kagum apabila pertama kali dgr laungan azan di speaker di tgh pentas di tengah2 pekan kecil di Broadbeach. Tapi pelik kerana waktu masih awal dan belum masuk waktu Zohor. Rupanya ia jadi muzik/intro pembuka persembahan tarian 5 lelaki separuh bogel di atas pentas. Saya sangat marah dan kesal dgn rasa tidak hormat kerajaan tempatan membiarkan artis mereka ini menghina agama Islam.. Laknatlah engkau wahai kaum kafir!!! ————- I was on my way to work to the IBC when I heard the Muslim call to prayers a.k.a. azan.. I thought it was a genuine call but was shocked and disgusted to find that it was used as intro 'music' to a bunch of half naked amateur performers. Confused on how this was approved or overlooked, especially when it was on one of the Festival 2018 stage in conjuction with the on going Commonwealth Games. The games as Propogated have always been about unity and this was definitely insulting. The Azan is not a prop song for your own self-obsessed entertainment. It plays a significant part in more than 1.5 billion people's lives around the world. @queensland @gc2018 #antitoantiIslam #janganpersendaagamaku #dakwah #pleaserespectIslam

A post shared by Akbar (@akbarsaharie) on

 

BIADAP! Sungguh biadap!! .

Azan digunakan sbg muzik intro persembahan separuh bogel!! .

Pada awalnya saya kagum apabila pertama kali dgr laungan azan di speaker di tgh pentas di tengah2 pekan kecil di Broadbeach. Tapi pelik kerana waktu masih awal dan belum masuk waktu Zohor. Rupanya ia jadi muzik/intro pembuka persembahan tarian 5 lelaki separuh bogel di atas pentas. Saya sangat marah dan kesal dgn rasa tidak hormat kerajaan tempatan membiarkan artis mereka ini menghina agama Islam.. Laknatlah engkau wahai kaum kafir!!

Ingatkan azan betul

Saya sedang dalam perjalanan untuk bekerja ke IBC ketika saya mendengar panggilan untuk solat azan .. Saya fikir ia adalah azan betul tetapi terkejut dan jijik untuk mendapati bahawa ia digunakan sebagai ‘muzik’ intro untuk sekumpulan penghibur amatur telanjang. Saya keliru bagaimana muzik azan begini boleh diluluskan, terutamanya apabila ia berada di salah satu daripada Festival Sukan Komanwel 2018.

Permainan yang disebarkan selalu mengenai perpaduan dan ini pasti menghina. Azan bukanlah lagu prop untuk hiburan syok sendiri. Ia memainkan peranan penting dalam lebih daripada 1.5 bilion nyawa orang di seluruh dunia.
@queensland@gc2018#antitoantiIslam#janganpersendaagamaku#dakwah#pleaserespectIslam

Ramai bengang

Sumber : Akhbar Saharie

Kredit; Ohbulan


Apa Kata Anda?