“Duit semua dia bagi family…” – Perlu dipuji, wanita ini dedah perangai sebenar Mawar Rashid

Setelah mendirikan rumah tangga pada November tahun lalu, kehidupan pelakon Mawar Rashid bersama suaminya kelihatan begitu bahagia. Ditambah pula dengan kehadiran dua orang anak comel mereka yang sentiasa mencuit hati.

Terbaru, seorang pengguna Twitter telah berkongsi kisah mengenai pelakon drama Suamiku Paling Sweet itu tentang kehidupannya yang bermula dari bawah sehingga menjadi terkenal pada masa kini.

Dari dulu sampai sekarang…

Menurut Sam, dia mula mengenali Mawar sejak dibangku sekolah lagi kerana isteri kepada Raf Yaakob agak popular dan mula dikenali ramai menerusi aplikasi Keek.

Tambah Sam, rupa-rupanya sejak berumur 15 tahun lagi Mawar mula mencari pendapatan sendiri dengan menjual produk kecantikan tanpa menggunakan duit ibu bapanya.

Bukan itu sahaja, Mawar juga rajin membantu ibunya berniaga makanan sama ada di bazar Ramadhan mahupun di restoran keluarga mereka.

Duit semua dia bagi family!

Sebak dengar cerita dia

Tidak kurang dia juga mendedahkan bahawa Mawar kini sedang melanjutkan pengajian walaupun telah bergelar seorang isteri. Ini kerana katanya pendidikan amat penting bagi menjamin masa hadapan.

Pentingkan pelajaran

Wah, tak sangka pula Mawar dulu berhempas pulas membantu menyara keluarganya. Betullah bak kata peribahasa, bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian. Respek!

Sumber : Sam

Kredit; Ohmymedia 


Apa Kata Anda?