‘Saya Menangis Setiap Hari..’ – Luahan Nora Danish Sempena Hari Lahir Anak Buat Netizen Sebak

 

Semua sedia maklum, Nora Danish mempunyai seorang anak lelaki bersama bekas suaminya dahulu yang kini sudah berusia 10 tahun. Sempena kelahiran putera sulungnya semalam, dia memberi ucapan panjang di Instagram miliknya.

Apa yang menghibakan adalah apabila pelakon itu dedah pengalaman ketika mengandungkan Putra Rayqal Ramli bersendirian. Ramai netizen sayu dan memuji kecekalan pelakon ini.

Membesarkan Rayqal sendiri dengan bantuan

7th January 2009 at 11.40pm he was born. Putra Rayqal Ramli , the name Rayqal was given by his daddy. Yusuff was the actual plan but somehow saya akur dengan nama itu. When he was born , i was 26 years old. Membesarkan Rayqal dengan sendiri bersama bantuan my mother’s , Mama & Mummy Rajanoora merekalah suami saya ketika itu. From day one I did my check up mummy teman, sampailah masuk labour room nak melahirkan.

I remembered my first argument that I had with mummy when Rayqal was still dalam pantang, mummy insisted untuk Rayqal tido Di rumah mummy & I was so upset. Hahah. Those days. Kalau semua nak tawu, Rayqal loves his Tah & Atok first , baru mommy dia n the rest. Heheh. That shows how much love Tah & atok curahkan. & I am so blessed. Syukur sangat. Sebab tu pertalian antara kami tidak pernah putus walau macam mana pun. Cuz we are more like a family then ex in laws.

Hari-hari menangis masa mengandung

To tell u the truth, i was not strong at all when I was pregnant Rayqal. I cried everyday but at the same time I need to be strong for my baby , my fans , my family who always there to support me day & night. I was lost. I had nightmares, i cudnt sleep well. I prayed everyday , baca yasin everyday , & mama had to give me air yasin to drink from Ustaz Harun Din just to make sure that I’m ok n will be ok. Something that I don’t want anyone in this world to experience. And Alhamdullilah , all that disappeared when I saw him, my putra for the first time , I held him tight, n he opened his little sepet eyes n looked at me while I fed him. Then I realised , He is the reason. He is why!

He is my kekuatan! He is my Anugerah! He is the love of my life. & I know straight away that I will be OK! Rayqal’s father & me (Jejai) , will always be a good friend, cuz we both know what is the best for the both of us. Semasa mahkamah nak bercerai pun kita boleh gelak gelak cuz ketawa kan orang lain dalam kandang mahkamah. Our relationship is one in a mil. Hahahha. Bro fer life !
I sedar & belajar banyak dalam Hal ini, Allah akan duga kita , mungkin sampai tidak tertanggung , tetapi ujian itulah yang akan buat kita jadi lebih baik di masa akan datang. #part1 #Littlecurahan #Qarlitoturns10

Hadapi dengan senyuman

I am better now , I am stronger , I am humble , selalu bersyukur, tak cepat melatah, selalu berfikiran positive , fikir Yg baik tentang orang lain, semua kerana PENGALAMAN. Jadi setiap apa yg terjadi dalam diri kita, kita hadapi dengan senyuman & sentiasa berfikir, Ada… nanti di depan sana…. KEBAHAGIAAN. InsyaAllah.

And about this cheeky loving caring boy , Rayqal. He is a blessing. Dia la teman saya kesana kesini Dan layan my sewelness before I met my Nedim , imamku. U can tell from the pictures i posted. Thank u God for giving me this angel. Tidak ada lain yang saya mintak selain kebahagian buat anak anak saya dunia dan akhirat. Thank u all for ur wishes & prayers for my Teen baby. #part2 #littlecurahan #Qarlitoturns10

Sumber : Nora Danish  / Ohbulaon


Apa Kata Anda?