‘Tak pernah ramai macam ni’ – Shasha Saidin terharu melihat semangat rakyat Malaysia keluar mengundi PRU14

Sejak dari awal pagi lagi, banyak perkongsian di media sosial yang menunjukkan ramai rakyat Malaysia telah keluar beratur untuk mengundi. Golongan selebriti juga tidak ketinggalan untuk menunaikan tanggungjawab itu di kawasan mengundi masing-masing. 

Baru sebentar tadi, penyanyi, Shasha Saidin, memuat naik video suasana hari mengundi di Bukit Antarabangsa yang menunjukkan ramai pengundi telah turun dan beratur sepanjang satu kilometer. 

Menurut Shasha, dia tidak pernah melihat kehadiran orang ramai seperti ini pada Pilihran Raya Umum (PRU) tahun-tahun sebelumnya dan semangat patriorisme rakyat itu membuatkan dia rasa terharu. 

“Kami dalam barisan, ibu bapa kami, keluarga kami tinggal di Bukit Antarabangsa dan kami mengundi di sini. Zain juga akan datang kemudian. 

“Guys! Macam… tak pernah tengok Bukit Antarabangsa macam ini. It’s great. Look at the queue behind us, all those people. I rasa queue dia dekat satu kilometer. 

“I’m really emotional sebab this is, I’m so proud of Malaysians, you guys doing awesome job. Wherever you are voting, you guys are awesome. You all kena sabar, queue panjang. Sedih pula, terharu sangat tengok semangat patriorisme macam sangat kuat,” katanya dalam video tersebut. 

So me, @shthaherah and @therealzainsaidin because our families are here, we are registered at BA and every year we come out to vote but this year is phenomenal and it’s actually making me emotional. #Pt1 #Page128Of365In2018BySashaSaidin #TheElusiveFairytaleOfTheHalfBloodPrincessSayang #DiaryOfASingleWorkingMum #CommittedToTheCelopians

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin) on

Para pengundi dinasihatkan untuk menyemak tempat mengundi masing-masing melalui aplikasi MySPR semak yang boleh dimuat turun di Google Play dan iOS. Juga dinasihatkan untuk keluar awal untuk mengundi, elakkan keluar pada saat-saat terakhir mengundi. Pusat membuang undi akan ditutup pada jam lima petang seluruh negara.

Keputusan Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14)  akan diumumkan secara rasmi di semua rangkaian media pada jam 10 malam ini. 

 

Sumber: Thereporter


Apa Kata Anda?