Suspek Tersalah Mangsa .. Aidil Di Pukul Kejam Hingga Maut Dengan Pengunci Motosikal (8gambar)

Kuala Lumpur : Apa yang berlaku kepada Aidil Haikal Mohd Aslin,17, sungguh tragis dia menjadi mangsa keadaan diri nya temuai ajal akibat di pukul dengan kejam menggunakan pengunci motosikal oleh sekumpulan suspek.

Sayu luahan kakak kepada arwah Aidil yang amat terkesan dengan permergian adik nya yang disifatakan seorang yang sangat baik keluarga nya juga turut berduka dengan kejadian ini dan mengharapkan pembalasan setimpal kepada suspek tersebut.

Harian metro melaporkan akibat salah faham, seorang remaja lelaki maut dibelasah sekumpulan remaja berhampiran sebuah restoran makanan segera di Taman Melati, di Kuala Lumpur, pagi semalam.

Dalam kejadian 3.30 pagi itu, mangsa yang berusia 17 tahun dikatakan sedang menolak motosikalnya yang rosak di tepi jalan restoran makanan segera berkenaan sebelum dipukul menggunakan topi keledar dan besi pengunci motosikal oleh sekumpulan remaja.

 

Mangsa yang berasal dari Kampung Fajar, Batu 8, Hulu Kelang disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di leher.

Terdahulu, abang mangsa bersama kira-kira 15 rakan mengadakan pertemuan dengan sekumpulan kira-kira 10 remaja lain di lokasi terbabit untuk menyelesaikan satu masalah.

Bagaimanapun, semasa pertemuan berlangsung, berlaku salah faham dan pergaduhan antara dua kumpulan terbabit.

Ketika pergaduhan itu, mangsa berada hampir dengan abangnya sambil menunda motosikalnya yang rosak di tepi jalan.

Beberapa suspek kemudian ternampak mangsa dan pergi ke arahnya sebelum memukulnya dengan topi keledar serta besi pengunci motosikal sehingga mangsa meninggal dunia.

Susulan kejadian, polis menahan seorang remaja lelaki yang suspek utama berusia 20 tahun.

Turut ditahan, 10 rakan mangsa termasuk tiga remaja perempuan berusia antara 13 hingga 18 tahun untuk membantu siasatan.

Sementara itu, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Seri Mazlan Lazim mengesahkan polis menerima laporan kejadian itu.

Katanya, polis akan mengeluarkan satu kenyataan berhubung kes itu dalam masa terdekat., semoga roh adik Aidil tenang disana dan keluarga nya tabah. Al fatihah

 

Sumber; accidentportal.net


Apa Kata Anda?