Mohamed Salah Digelar Pemain Bola Sepak Terbaik Dunia Dan Ini Kisahnya…

mohamed salah digelar pemain bola  sepak terbaik dunia dan ini kisahnya…

Instagram Mohamed Salah

Demam UCL nampaknya semakin berada di penghujung. Dan semalam, Liverpool berjaya mengalahkan AS Roma 5-2 untuk saingan pertama. Seperti biasa pemain yang menjadi tumpuan ialah anak muda kelahiran Mesir, Mohamed Salah.

Salah bukan je hebat dalam padang sewaktu perlawanan. Tetapi, beliau juga mempunyai attitude yang hebat sebagai seorang ahli sukan. Semangat macam ni lah yang kita mahu kan.

 

1. Salah bertemu dengan rakan-rakannya dari AS Roma

Sebelum ke Liverpool, Salah pernah bermain untuk AS Roma. Kiranya, dia ni lawan bekas pasukan dia lah. Dan dalam satu video, kelihatan dia berjumpa dengan rakan-rakan pasukannya yang terdahulu dan memeluk mereka. Kiranya, Mohamed Salah ni bukan jenis lupa kawan lah bila dah berjaya.

 

2. Minta maaf lepas jaringkan 4 gol

Dalam satu perlawanan menentang Watford, Salah telah menjaringkan gol. Dan waktu tu AS Roma menang dengan 4-0. Selepas perlawanan itu, Salah bertemu dengan penjaga gol dan meminta maaf kerana gol-gol tersebut.

 

3. Realisasikan impian peminat

mohamed salah adalah pemain bola terbaik dunia dan ini kisahnya…

Salah juga antara pemain yang appreciate peminat-peminatnya. Dan awal tahun ini, Salah telah merealisasi impian seorang peminat kanak-kanakk yang mengidap penyakit yang agak serious untuk bertemu dengannya.

Sumber: Instagram @malayantiger.my, metro.co.uk, sport360.com

 

Sumber: Sumber


Apa Kata Anda?