Ronaldo Taruh Gol Terbanyak Tapi Masih Di Belakang Messi

Ronaldo (kanan) dan Messi. Foto Skysports

CRISTIANO Ronaldo meneruskan gol yang menakjubkan pada malam Ahad dengan empat gol dalam kemenangan Real Madrid 6-3 ke atas Girona.

Ronaldo kini telah menjaringkan gol dalam lapan permainan berturut-turut dalam semua perlawanan dan mempunyai 18 gol dalam sembilan perlawanan La Liga terakhirnya.

Selepas tidak membuat jaringan dalam kemenangan Real Madrid ke atas Las Palmas pada 5 November lalu, Ronaldo hanya mempunyai satu gol dalam tujuh permainan liga, manakala saingannya Lionel Messi dari Barcelona yang mendahului dengan 11 gol.

Pada masa ini, menurut laporan Marca, Ronaldo membuat pertaruhan dengan rakan sepasukannya di Real Madrid.

Ronaldo dikatakan bertaruh bahawa beliau dalam menghabiskan musim ini dengan merangkul gelaran But Emas La Liga.

Selepas empat gol pada hujung minggu lalu, pemain kelahiran Portugal berusia 33 tahun itu kini berada pada kedudukan kedua dalam saingan untuk merebut gelaran penjaring terbanyak di Sepanyol.

Ronaldo berada satu tangga mendahului Luis Suarez dan tiga di belakang Messi.

Kedua-dua Real dan Barcelona mempunyai baki sembilan perlawanan liga.

Walaupun sedang mengatasi gol Messi, Ronaldo sebenarnya mempunyai serangan yang lebih baik berbanding saingannya pada musim ini.

Ronaldo, yang bermain kurang lima perlawanan, memberi purata gol setiap 92 minit, dengan Messi melakukan serangan dalam masa 98 minit. – Mail Online UK

Sumber: Sumber


Apa Kata Anda?