Kenali Khairul Amin, chef instafamous yang ‘dramatik’ dan lucu ketika masak

Media sosial seperti Facebook, Instgram dan sebagainya merupakan medium utama pada masa kini untuk berkongsi maklumat kepada masyrakat. Jadi, tidak hairanlah media sosial amat mudah digunakan oleh semua lapisan msyarakat tidak kira usia, jantina dan bangsa.

Pendekatan media sosial seperti Instagram adalah kaedah yang sangat berkesan kepada pengguna kerana ia mempunyai boleh muat naik gambar, video dan stories. Mari kita ambil satu contoh seorang pengguna Instagram iaitu Khairul Amin Kamarulzaman, seorang chef ‘drama’ yang mampu menghiburkan penonton.

Instagram Khairul Amin.

Video tutorial yang diberi nafas baharu dengan elemen drama oleh pemuda yang berusia 26 tahun itu  telah berjaya memikat hati netizen. Beliau kini memiliki 128,000 pengikut itu sangat terharu dengan penerimaan orang ramai terhadap video yang dihasilkannya secara suka-suka sahaja.

Minat yang mendalam terhadap bisang masakan sejak kecil lagi menjadikan pemuda yang berasal dari Kota Bahru, Kelantan kini mengembangkan lagi idea-idea dan bakatnya untuk memberi nafas baru dengan meyelitkan elemen drama dan skrip yang mengiburkan.

“Lupa nak letak mikrofon kat halkum…”

“Kalau nak sihat makan ayam rebus…”

“Kurma dari Mydin je…”

“Daun pudina nampak ‘layu’….”

“Boleh guna ayam, sotong, dan sebagainya…”

Video yang telah mendapat ribuan tontonan dan komen yang positif dari netizen menjadikan Khairul lebih bersemangat untuk berkongsi banyak lagi video di akaun Instagramnya itu.

Rata-rata netizen juga telah menjadikan beliau sebagai idola masakan kerana ilmu yang disampaikannya itu secara ringkas dan mudah difahami.

Kelakar la video Khairul ni.

Sumber : Khairul Amin / Ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Berita Steady


Apa Kata Anda?