Mempunyai masalah pendengaran sejak dilahirkan, ekspresi wajahnya menunjukkan segala-galanya apabila mendengar suara ibunya buat pertama kali

Bagi golongan yang bernasib baik, mereka akan melahirkan kanak-kanak yang sihat. Namun bagi yang kurang bernasib baik, mereka mempunyai kanak-kanak yang dilahirkan dengan kecacatan. Tetapi itu bukanlah satu penghalang untuk membesarkan mereka, mereka juga kurniaan Tuhan sama seperti kanak-kanak lain di dunia. Seperti dalam paparan video ini dimana seorang gadis kecil mempunyai masalah pendengaran sejak dilahirkan.

Bayi kecil kadang-kadang boleh menjadi sangat menjengkelkan, sangat bising, tetapi comel ketika dibawa bermain bersama. Sekiranya mereka mula menangis atau merajuk, amat penting untuk mempunyai cara untuk meredakan perasan sedih mereka.

Seterusnya anda melihat kepada gadis kecil yang comel ini, Ibunya Cisty Keane melahirkannya pada bulan Ogos 2017. Tetapi dengan kekurangan, bahawa gadis kecil ini dilahirkan dengan masalah pendengaran. Bayi comel ini tidak dapat mendengar apa-apa.

Doktor memberikan bayi tersebut sebuah alat pendengaran untuk dipakainya. Pertama kali dia mendengar suara ibunya berkata “Hello”, bayi comel itu memberikan reaksi gembira dan kemudian berkata “hei’, reaksi bayi itu juga berubah emosi.

Kemudian apabila ibunya berkata: “Saya sayang kamu”, bayi itu segera menunjukkan ekpressi wajah menangis. Melihatkan rakaman tersebut, memberikan kita terharu.

Era Baru


Apa Kata Anda?