Media Tempatan Rusia Melaporkan Oksana Voevodina Mengandung Anak Sulung

Bekas bintang realiti TV dan ratu cantik Rusia, Oksana Voevodina menjangkakan dirinya sedang mengandung anak sulung selepas menjalani rawatan di klinik perancang keluarga di Jerman. Berita ini telah dilaporkan oleh akhbar popular di Rusia, Komsomolskaya Pravda (KP) menerusi artikel dari The Sun.

Laporan mengenai kehamilan Oksana ini muncul selepas dua hari Sultan Muhammad V, 49, meletakkan jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15.

Akhbar itu juga menulis bahawa perkahwinan rahsia dan peletakkan jawatan ini telah menimbulkan banyak persoalan dan spekulasi menjadi sebab baginda memutuskan hal tersebut.

Dalam laporan berbeza di Dailymail.uk, Oksana dikatakan telah berkunjung ke klinik perancang keluarga di Jerman sebelum dan selepas majlis perkahwinannya. KP memetik sumbernya sendiri mengatakan: “Pasangan suami isteri sudah menjangkakan kehadiran bayi dan memutuskan untuk menumpukan sepenuhnya kepada cahaya mata pertama.”

Pada November tahun lalu, beberapa gambar menunjukkan lelaki mirip Sultan Muhammad V mengenakan persalinan baju Melayu lengkap berwarna biru berada dalam majlis perkahwinan Oksana, tersebar di media sosial sejak minggu lalu. Namun sehingga kini tiada sebarang pengesahan rasmi berhubung dakwaan Baginda melangsungkan perkahwinan di Russia. Sumber hangat.

Agong letak jawatan: Rakyat terkejut, tertanya-tanya

SHAH ALAM – Rakyat terkejut dengan keputusan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V meletakkan jawatan Yang di-Pertuan Agong berkuatkuasa hari ini dan pastinya tertanya-tanya apakah punca baginda mengambil keputusan sedemikian.

Begitupun, Felo Utama Institut Kajian Etnik, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Datuk Dr Teo Kok Seong berkata, tidak mungkin rakyat dapat mengetahui punca sebenar baginda meletakkan jawatan.

Ini kali pertama dalam sejarah negara kita Yang di-Pertuan Agong tidak menghabiskan tempoh pemerintahan baginda.
“Yang lain itu maksudnya mangkat ketika ketika menjawat jawatan tapi ini meletakkan jawatan dalam tempoh perkhidmatan, ini kali pertama.
“Sudah tentu rakyat nak tahu sebabnya tapi mungkin kita tidak akan dapat tahu sebabnya yang sebenar. Khabar angin mungkin ada tapi mengetahui sebabnya secara rasmi, saya fikir tidak mungkin,” katanya kepada Sinar Harian.
Dalam pada itu, Kok Seong tidak menolak kemungkinan pendedahan perbelanjaan Istana Negara dan penularan gambar kahwin Sultan Muhammad mungkin mempengaruhi keputusan baginda.

“Nak kata tiada pun, kemungkinan itu ada. Dua tiga hari lepas pun ada orang bercakap Yang di-Pertuan Agong nak letak jawatan. Orang kata khabar angin tapi hari ini dah jadi kenyataan.
“Sebelum ini, Kadir Jasin buat, itu bukan khabar angin sebab beliau ada beri bukti, menularkan satu akaun. Yang berkahwin itu pula, pihak istana tidak pernah nafikannya dan tidak mengiyakannya.

“Maksudnya pihak istana berdiam diri sahaja. Jadi, tanda tanya itu semakin kuat,” ujarnya. Tambah beliau, sebagai anak Kelantan, beliau mengakui berasa sedih dengan keputusan Sultan Muhammad dan beliau percaya ramai anak Kelantan lain turut berkongsi perasaan sedih bersamanya.

“Bila Yang di-Pertuan Agong datang dari
Kelantan, kami rasa bangga. Kelantan walaupun miskin dari ekonomi tapi Kelantan dapat sumbang sesuatu dalam bentuk Yang di-Pertuan Agong dari negeri ini.

“Saya rasa semua rakyat Kelantan sedih dengan keputusan ini. Baginda telah menjalankan tugas dengan baik, yang penting tiada kontroversi apa pun semasa baginda memerintah.

“Baginda juga dilihat sebagai satu simbol Islam,jadi rakyat terkejut besar dengan keputusan ini,” jelasnya.

Sultan Muhammad meletakkan jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong berkuat kuasa semalam seperti diumumkan Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Datuk Wan Ahmad Dahlan Ab Aziz melalui kenyataan media Istana Negara. Sinarharian.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! BeritaSteady
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @BeritaSteady

Sumber : CokelatPutih


Apa Kata Anda?